Jump to content
  • Kayıt Ol

Giant Killing


Underfined

Önerilen İletiler

(düzenlendi)
Giant Killing

TANITIM

Takeshi Tatsumi 34 yaşında eski bir futbolcudur. Yıllarca formasını giydiği ve efsane olduğu East Tokyo United'dan iyi bir para karşılığı dünyanın en prestijli ligi olan Premier Lige transfer olur. Onun gidişine çok sinirlenen takıma gönül vermiş olan kişiler onu bir hain olarak ilan ederler. Takeshi Tatsumi futbolculuğu bıraktığı İngiltere Premier liginden sonra İngiltere'nin mütevazı bir amatör takımının başına geçer.

 

Federasyon Kupasında(FA Cup) ta bir amatör takımı 5.tura getiren ilk teknik direktör olur. Öte yandan East Tokyo United ise Takeshi'nin gidişinden sonra bir türlü toparlanamaz ve küme düşer. 1 Sene sonra Japonya Süper Ligi (J-League) ne tekrardan çıkan ETU (East Tokyo United) bir türlü istenilen başarıyı yakalayamaz ve alt sıralardan kurtulamayan bir takım haline gelir. Takımın genel manejeri Goto, tek çare olarak yeni sezon için Teknik Direktörlüğe Takeshi Tatsumi'yi getirir ve asıl hikaye bundan sonra başlar...

 

Taraftarlar tarafından istenmeyen Tatsumi takımı daha iyi yerlere getirmek için Teknik direktörlük sıfatıyla oldukça çok çalışır...

 

SESLENDİRME

Takeshi Tatsumi - Ana Karakter

Tomokazu Seki (Japonca)

Luigi Yoshida - Ana Karakter

Daisuke Ono (Japonca)

Daisuke Tsubaki - Ana Karakter

Takahiro Mizushima (Japonca)

Shigeyuki Murakoshi - Ana Karakter

Ryotaro Okiayu (Japonca)

 

YAPIM

Yuu Kou

Yönetmen

Hiroyuki Tsuchiya

Bölüm Yönetmeni

Hiroshi Kimura

Bölüm Yönetmeni

Takeshi Furuta

Bölüm Yönetmeni, Resimli Senaryo Taslağı

30191.jpg

DİĞER İSİMLERİ

Romaji: Giant Killing

İngilizce: Giant Killing

Orijinal: ジャイアントキリング

 

BİLGİ

Bölüm sayısı: 26

Gösterim: 4 Nis 2010 - 26 Eyl 2010

Stüdyo: Studio Deen

Kaynak: Manga

Türler: Spor, Dram, Seinen

Süre: 24 dakika

 

İSTATİSTİKLER

Puan: 7.70

Sıra: 1059

Veriler 7 Mart 2017 Salı günü 15:14 saatinde MyAnimeList sitesinin şu sayfasından çekilmiştir: anime / 7661

 

Karakterler

 

Takeshi Tatsumi

86642.jpg

Hikayemizin ana kahramanı.Teknik direktörlük sıfatıyla çok başarılar kazanmasada İngilterede bir amatör takımı FA Cup ta 5.tura çıkaran ilk teknik direktördür.Ve ETU Başkanı ondan çok şey beklemektedir.

Murakoshi Shigeyuki

91577.jpg

ETU nun tam bir emekçisi diyebiliriz.Altyapıdan takıma çıktıktan bu yana ETU da yıllarca başarılı maçlar çıkararak kaptanlığa kadar yükselmiştir.Takeshi Tatsumi nin futbolculuk yıllarında beraber oynadığı takımdaki en yaşlı ve en tecrübeli isimdir.Tatsumi ile aynı yaştadır.Pozisyon olarak orta sahada oynamaktadır.

Daisuke Tsubaki

84702.jpg

Daha çok genç olmasına rağmen Tatsumi nin takıma gelmesiyle keşfedilen Kanat oyuncusudur.Oldukça duygusal bir yapıya sahip olan Tsubaki,çabukluğu ve hızlı koşuşu ile Tatsumi nin ilk 11 inin vazgeçilmezi olmuştur.

Kazuki Kuroda

91575.jpg

Kuşkusuz Tatsumi nin takımın başına gelmesine en çok sinirlenen isim Kuro'dur.Onun bir hain olarak ilan edilmesinden sonra takıma gelmesine oldukça tepki göstermiştir.Savunmanın belkemiği diye adlandırılan 2 oyuncudan biridir.Tatsumi nin dediklerini önceleri yapmazken aklı başına gelir ve tüm azmiyle oynamaya başlar.Agresif hareketlerinin yanında çok teknik olmasada karşı forvetleri bıktıran bir oyuncudur.

Luigi Yoshida

Luigi_Yoshida_thumb.jpg

Prens lakaplı Luigi takımın tek yabancısıdır.İtalyan olan Luigi oldukça ukaladır ve çaylak futbolculara köpek sıfatıyla yaklaşır.Ukalalığının yanında oldukça iyi top dağıtan ve pas yapan Luigi kuşkusuz takımın dinamosu.Onun olmadığı maçlarda ETU gerçekten atak yaparken zorlanabilir.

Kusei Gotou

91573.jpg

Takımın genel menejeri.Kuşkusuz Tatsumi ye en çok güvenen kişi diyebiliriz.Onu ikna etmek için İngiltereye gitmiştir.Taraftarların tepkisine rağmen Tatsumi ye güveni sonsuzdur.

Gizli İçerik

 

Hatalarım olabilir kusura bakmayın.Eklemek veya düzenlemek istediğiniz birşey varsa lütfen belirtiniz.

Bana göre oldukça güzel bir anime.2009 unda en iyi mangası seçildi.Bi deneyin pişman olmazsınız...

 

 

Düzenlendi: (Aurora Borealis)
Güncelleme
  • Beğeni 1
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 8 ay sonra...

Anime dışında da futboldan pek hazzetmeyen biriyim.Futbol tipi animelere bu yüzden biraz önyargım vardır elimde değil.GK'i bi' kaç yerde tanıtımını ve yapılan yorumları okuyup izlemeye başladım.Ama ilk bölümden bırakacağım gibi bir his vardı elimde.

Lakin ilk 2 bölümü izledikten sonra kopamadım seriden.Tatsumi herşeyiyle harika bir karakter.Süper güç zaten yok.Aşırı will power olayıda yok.-Berabere kalmak için bile bir taraflarını yırttıkları bir maç vardı - Takım içi ilişkiler çok iyi yansıtılmış en olmayacak anda güldürebilecek Kuroda gibi bir karakteride var.

İlk sezonun tadı da damağımızda kaldı,2. çıksa süper olur hani.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 6 yıl sonra...

Yani kendini bir şekilde izlettiriyor. Ama ilgilisi ve meraklısına hitap eden bir seri. Futbol, biraz bile ilginizi çekmiyorsa, anime 10 puan 5 yıldız alsa da sizi sarmaz. Sıkabilir.  Karakterleri sevdim (Hepsini değil tabi.) Kendi türü içinde başarılı olabilir genele vursam benim için ortalarda kalır. 

  • Beğeni 1
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bu aralar bayağı bi futbol animesi çıkmaya başladı. Japonların futbola ilgisi mi arttı nedir? Bu anime bence vasat bi görüntü çiziyor ama 1-2 bölüm bakmak lazım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Benim açımdan oldukça hoş bir seri olup benim gibi futbola pek ilgisi olmayan birinin bile sıkılmadan, severek izlediği bir yapım kendisi. Stratejiler, oyuncuların kişisel gelişimleri, psikolojik durumlar, komedisi ve de müzikleri ile bence izlenmeye değer bir anime. Kızların biricik rüyası, yakışıklı ve bir o kadar da narsist olan Prens hazretlerin de varlığı seriye ayrı bir hava katıyor orası ayrı tabi :P 

 

Yapımı ben eski fansub gruplarından olan Animanist'ten izlemiştim. Animenin çok sevdiğim kapanış şarkısına güzel bir de efekt yapmışlardı.

 

 

  • Beğeni 2
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

1 hour ago, Burak said:

Bu aralar bayağı bi futbol animesi çıkmaya başladı. Japonların futbola ilgisi mi arttı nedir? Bu anime bence vasat bi görüntü çiziyor ama 1-2 bölüm bakmak lazım.

 

Yeni çıkmadı bu, 5-6 senesi var en azından. Benim en başarılı bulduğum futbol serilerinden biridir. İlki tartışmasız, Aoki Densetsu Shoot, ikincisi absürd yanlarıyla Inazuma Eleven (çocukca falan ama sıkılmadan izlediğim nadir uzun soluklu serilerden), üçüncüsü de Giant Killing. 

 

Giant Killing'in farklı olan bazı yönleri var. Baş karakter aktif bir futbolcu değil (genelde spor animelerinde sporun s'sini bilmeyen tipler başrol olur ya) burada adam oyunculuk hayatını bitirmiş ve teknik direktörlük yapıyor. O yüzden daha çok azim, arkadaşlık, takım oyunu vs. işlere bulaşıp gaza gelerek maç kazanmaktan çok maç öncesi ve sırasında teknik direktörün stratejileri çok daha büyük etki ediyor serinin geneline. Ve adı üzerinde Giant Killing, orta halli bir takım olarak sezona giriş yapıp dev takımların ayağını kaydırmalı, biraz strateji, biraz da kurnazlık gibi faktörlerin bileşiminden oluşan bir yapısı var maçlardaki temponun. Eğer spora sıfırdan başlayan tiplerin klişe hikayelerinden farklı bir şey izlemek istersen 1-2 bölümden fazla şans vermelisin. Benim bile tekrardan izleyesim geldi şimdi. :D 

 

Ki ben de futbolu takip etmem, sadece PES ve FM çıktığı vakit 1er hafta tadımlık oynar sonra sıkılıp sezonun gerisinde yatarım. :P 

  • Beğeni 2
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Giant Killing bence spor serileri içersinde en orjinal içeriğe sahip olanlardan birisi. Neden diyecek olursanız cevap çok basit, Giant Killing ana merkeze futbol aşkıyla dolmuş olan bir lisenin kulübündekileri ya da takımın kalecisi, as oyuncusu, şusu busu değil de koç gibi bir kilit ismi oturtmuş. Bugüne kadar izlemiş olduğum (ki yadsınamayacak derecede çok olduğunu söyleyebilirim) hiçbir spor serisinde merkeze koç karakteri oturtulmamıştır. Bunun yanında da karakteristik özellikleriyle bize sunulan bir koç da verilmişse yeme de yanında yat. Serinin noksanlıkları elbette var am o kadar kusur kadı kızında da olur. Koç yanında taraftarı ele alan yapımlar da azdır, Giant Killing bu özelliğiyle de göz dolduruyordu bence. Hatta adını unuttum şimdi, takımda kendine fazlasıyla güvenen bir karakter vardı, Clannad'dan Sunohara kılıklı şapşal. İzlerken eğlendiriyordu. :D

 

Futbol aşığı değilim ama futbol içerikli serilerde sevdiklerim arasında olan Aoki Desnetsu Shoot ve Hungry Heart: Wild Striker isimleri yanına Giant Killing'i de gözüm kapalı ekleyebilirim. :D

  • Beğeni 1
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?