Jump to content
  • Kayıt Ol

The Grandmaster


Aurora Borealis

Önerilen İletiler

 

The Grandmaster

7.4
311
The Grandmaster Afişi
KATEGORİFilm
SÜRE2 saat 10 dakika
ÜLKEHong Kong
TÜRAksiyon, Dram, Dövüş Sanatları
TANITIM

1954 ten 1957 ye kadar bruce lee'nin de hocalığını yapmış, çin'de zengin ailelerin sadece kendi mensupları arasında aktardıkları ve yaygınlaştırılmamış ving çu' nun tüm dünyaya yayılmasına öncülük etmiş Yip Man' in hikayesidir.

 

Daha öncede 2008 yılında Wilson Yip' in beyaz perdeye aktardığı ve büyük başarı elde etmesi ile birlikte 2010 da ikincisi çekilen, Otobiyografik filmlerine nazaran Wai, kendi tarzı ile Yin Man' ın Dövüş ustalığına geçişini, ve hayatını ap ayrı, biraz felsefik, biraz sanatsal olarak beyaz perdeye aktarmıştır.

 

Yip Man' ın büyük hayranlık duyduğu bir diğer dövüş sanatı olan 64 Hünerin ustası ve Mengjin dövüş sanatları birliği başkanı Yip man' ı, dövüş yetenekeleri ve mütevazi kişiliğinden dolayı birliğinin varisi olarak atar. Ancak bu duruma içerleyen Kuzeydoğulu varisi Ma san tarafından öldürülür. Babasından 64 Hüneri miras olarak alan Gung Yeuk Mooi ise, babasını intikamını almak için harekete geçer..

 

Aynı zamanda 1938 yılında Foshan' ın Japonların eline geçmesi ile birlikte Yip Man Sahip olduğu bütün serveti kaybetmiştir. Artık alıştığı o hayatın dışında bir yaşam sürmeye başlar.

OYUNCULAR
Zhang Ziyi Gong Er
Leung Tony Ip man
Chang Chen "The Razor" Yi Xian Tian
Zhao Benshan Ding Lianshan
Lo Hoi Pang Uncle Deng
Song Hye Kyo Cheung Wing Sing

 

Trailer

 

NOt: Öncelikle Fragmana bakıp da vay aksiyonu sağlam bir filme benziyor sözünü ya yutun yada rafa kaldırın .. Evet içinde her ne kadar aksiyon barındırsa da, sonunda bön bön ekrana kendinizi bakarken bulursunuz baştan diyeyim..

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 2
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Aurora Borealis

    2

  • Retsamllort

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

En Hareketli Günler

Öncelikle Görsel bir şölen. İmkanınız varsa hd kalit izleyin. Tabi eğer filmin işlenişini sıkıcı bulmamışsanız..

Yip man' ı canlandran usta oyuncu Leung Chiu Wai ve özellikle Gung Yeuk' u canlandıran Zhang Zi Yi ayakta alkışlanacak bir performans sergilemişler.. Zhang Zhen' ı daha çok görmek istesem de, işlenişe göre zaten bunu beklemek mucize olurdu.

63. Berlin film festivalinin açılış filmi olacağını duyduğumdan beri büyük bir merakla bekliyordum.. Biraz şaşırtsa da genede beğendim..

Chungking Express, 2046, In The Mood For Love, Infernal Affairs gibi gerçekten beğeni kazanılmış filimlerde baş rol olarak boy göstermiş olan Leung Chiu Wai Hong Kong sinemasında neden vazgeçilmez bir isim olduğunu iyice gözlermimize sokuyor.. Bana göre Yin Man' ı daha önce oynamış olan Donnie Yen den çok çok daha ideal bir isim..

Zhang Zi Yi' ye gelecek olursam 2046 dan sonra hiç izleme fırsatım olmamıştı The grandmasters' ın üzerine Dangerous Liaisons' ı da izledim. Gerçekten takip edilmeye değer bir aktrist. Hatta bu filimde bence yip man' ı bile gölgede bırakmış diyebilirim.. İzleyeceklere iyi seyirler...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Yip Man deyince akar sular durur. bilgilendirme için teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?