Jump to content
  • Kayıt Ol

Oyun Tavsiye


gundamaster

Önerilen İletiler

gundamaster

Bu bölümde oyun tavsiyesi isteyip, veriyoruz. Son zamanalrda beğendiğiniz oyunlar mı var? O halde bizlere de önerin hep birlikte oynayıp, inceleyelim.

Oyun tavsiyesi verirken;

Biraz oyunun içeriğinden, ne anlattığından ve türlerinden bahsediniz.

Böylelikle oyuna başlayacaklar için hemen bir fikir verecektir.

Hemen sizden bir tavsiye isteyeyim. Şu ara pc de oynayabileceğim güzel bir araba yarışı oyunu var mıdır? Need for Speed serisinden başka bir şey olsun.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 21
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • gundamaster

    6

  • painscream

    4

  • ademania

    2

  • loykad

    2

Sana bir şey öneremeyeceğim de, eklenti olarak tavsiye isteyenler bilgisayarinin donanimsal özelliklerinden biraz bahsederse daha iyi olur diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster
Sana bir şey öneremeyeceğim de, eklenti olarak tavsiye isteyenler bilgisayarinin donanimsal özelliklerinden biraz bahsederse daha iyi olur diye düşünüyorum.

Önerisiz gelerek beni üzüyorsun :aglama3:

Şöyle yapalım o halde hem tavsiye isteyenler sistem özelliklerini yazsınlar hem de tavsiye verenler oyunlar için gerekli sistem özelliklerinden biraz bahsetsinler.

Windows XP

İntel Core 2 Duo CPU 3.06GHz

4GB Ram

ATI Radeon 4800 Ekran Kartı

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ne tesadüf ben de oynayacak oyun arıyordum şu sıralarda. Yeni bitirdiğim bir oyunu tavsiye edeyim öyleyse. İsmi Bioschock Infinite, Bioschock isimli oyunun devamı olarak çıktı. Tam olarak devamı diyemem, ilk oyunu oynamayanlar da rahatça oynayabilirler. Ancak içinde ilk oyuna hoş bir gönderme de var ki sırf o gönderme için bile ilk oyunu oynayabilirdim.

Official_cover_art_for_Bioshock_Infinite.jpg

Hikayemize borçlu bir dedektif olarak başlıyor ve gökyüzünde kurulu olan bir şehre, bir kızı kaçırmak üzere gönderiliyoruz. Bunun karşılığı olarak borcumuzun silineceği bize söyleniyor. Oynanış olarak farklı mekanlarda düşmanları hem çeşitli silahlarla, hem de özel güçlerle (elektrik, alev, yer çekimi vb.) alt ederek ilerliyoruz. Oldukça zevkli ve sıkmıyor. Hikaye olarak hiç girmek istemiyorum çünkü bir romana ya da filme rahatlıkla konu olabilecek düzeyde derin ve sürprizlerle dolu bir hikayesi var. Herkese tavsiye ederim, Bahadır abi sana özellikle tavsiye ederim.

Minimum Sistem Gereksinimleri

*İşletim Sistemi:Windows XP, Vista Veya Windows 7

*İşlemci:Core 2 Duo E4600 2.4GHz (Çift Çekirdekli) Veya Athlon 64 X2 Dual Core 5200 2.7 Ghz (Çift Çekirdekli)

*Ekran kartı:GeForce GT 340 1 Gb Veya Radeon HD 3800 series 512 Mb

*Ram: 2 Gb

*Harddisk: 20 Gb

*Direct X:DirectX 10

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Grid 2

İşletim Sistemi: Windows XP, Vista or Windows 7

İşlemci: AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5200+ veya Intel Celeron E3400 Dual-Core 2.6Ghz

Ekran Kartı: AMD Radeon HD 5550 512MB veya NVIDIA GeForce GT 230

Bellek: 2 GB

Boş disk alanı: 15 GB

Oynadım baya zor bir yarış oyunu nfs ye göre ,en sonunda sildim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Dark Souls

[bimgx=250]http://blogs-images.forbes.com/games/files/2012/08/dark-souls-prepare-to-die-edition-1.jpg[/bimgx]

Oyun size ölmeye hazırlanın diyor başta. İlk başta ölmekten sıkılsanız da bir süre sonra ölmek zevk verir oluyor(nasıl bir sadistlikse :011: ) Skyrim' e denk bir oyun diyebilirim ama ben Skyrim sevmezken bu oyuna bayılıyorum. 2. oyunu Mart ayında gelecek, sabırsızlıkla bekliyorum.

www.youtube.com/watch?v=9dPE5D24zeE şöyle bir tanıtım videosu koyayım.

Ölmenin bir çok yolunun gösterildiği bir videosu:

Takıldığınız bir yer olursa oyunda yardımcı olmaya çalışırım, bu türde öneriniz varsa da seve seve alırım. Pek sanmıyorum böyle oyun olduğunu ama şansımı deneyeyim. ( PS de Demons Souls olması lazım bir de aynı firmanın benzer oyunu ama PS ye sahip değilim maalesef)

Oyunun sistem gereksinimleri:

CPU: 2.6 GHz Dual-Core CPU Speed: Info RAM: 1 GB (XP), 2 GB (Vista/7) OS: Windows XP , Windows Vista, Windows 7, or newer Video Card: ATI Radeon 4850 or higher, NVIDIA GeForce 8800 GT or higher Sound Card: Yes Free Disk Space: 4 GB

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

@ramo oyun şahane gözüküyor teşekkürler tavsiyen için. Zor oyunları da ayrı bir severim.

@painscream bugün sildim dark souls'u sistemimden biliyorsun uzun süredir oynayacağım diyordum ama bir türlü oynamadım. Bugün PES 2014 yüklemek için sistemden siliverdim içim çok el vermese de. Bir daha döner miyim bilmiyorum bir delilik yapmam lazım :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

O deliliğe değerdi bence gundamaster ama çok zaman yiyen bir oyun. Bir de geçemeyince hırs yapıyor insan, geçmek için çabalıyor vakit nasıl geçiyor anlamıyorsun bile. O yüzden vakti olmayanlara önermiyorum oyunu ben. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@ramo oyun şahane gözüküyor teşekkürler tavsiyen için. Zor oyunları da ayrı bir severim.

@painscream bugün sildim dark souls'u sistemimden biliyorsun uzun süredir oynayacağım diyordum ama bir türlü oynamadım. Bugün PES 2014 yüklemek için sistemden siliverdim içim çok el vermese de. Bir daha döner miyim bilmiyorum bir delilik yapmam lazım :)

PES14 için DARK SOULS sileceğim! Kendimi Banlarım! ahahahah (burda random gülüyorum aslında).

Dark Souls zor bi oyun olsada keyiflidir (oynayabilene).

Yani pc oyunu için önerebileceğim Minecraft var şu sıralar.

Ama ben Fallout derim! Kesinlikle bakmanı tavsiye ederim. Fsp ve rpg karışık. Benim çok sevdiğim ps3 oyunlarından biridir. Pc içinde var.

Kısaca konuyu anlatim;

Nükleer bi patlama sonucu dünya yok oluyor ve sen o patlamada sığınakta doğup büyüyen bi çocuksun yetişkin oluyorsun ve sığınaktan çıkıp oyuna başlıyorsun. Açık dünyadasın hemen hemen çok geniş bi alanda oynuyosun oyunu.. Daha fazla anlatmim sen bak :)

Fallout oyun içi ss;

http://g-ecx.images-amazon.com/images/G/01/videogames/detail-page/fallout3_1_lg.jpg

http://image.jeuxvideo.com/images/pc/f/a/fallout-3-broken-steel-pc-015.jpg

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Pes 14'e hiç bulaşma derim. Çok berbat olmuş. Onun yerine Fifa oyna. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben fifa oynamayı hiç sevemedim nedense. O yüzden PES tercih ediyordum ama 2014 kurmayı planlamıyorum şu anlık. 2013 ile idare ederim, zaten arada 1 maç atıp çıkıyorum. Berbat olduysa eski versiyonu ile oynamak bana bir şey kaybettirmez. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Şu ara pc de oynayabileceğim güzel bir araba yarışı oyunu var mıdır? Need for Speed serisinden başka bir şey olsun.

Test Drive Unlimited 2'ye bir göz atmanı öneririm. Oyun içerisinde yapabileceğin bir çok şey var. Son yarışlara doğru 2 saat süren yarışlar bile var. :D Bayağı zaman çalan bir oyun ama oynamaya değer olduğunu düşünüyorum.

Ek olarak donanımhaber'den bir birisinin yazmış olduğu incelemeyi paylaşayım;

Sene 2006 Piyasada yarış oyunu kıtlığı yaşanıyor.İlk oyunlarından sonra genel olarak hayal kırıklığı yaşatan Test Driver serisinin yeni üyesi Unlimited sessiz sedasız bir şekilde piyasada ki yerini almış.Kimimiz yarış oyunu kıtlıgından,kimimiz test driver serisine aşina oldugundan bu oyunu denemişizdir.Ve karşılığında daha önce hiç bir oyunda görmediğimiz tecrübeler edinmişizdir.Unlimited yarış oyunlarına yeni bir soluk niteliğindeydi.Arcade/sümilasyon türlerini iyi harmanlayan yapım birde için de The Sims i hatırlatan özellikler barındırıyordu.Karakter seçme,Ev satın alma gibi fonksiyonlar bir yarış oyunun da bize oldukça yabancıydı.Genel olarak yüksek puanlar alan yapımın ikincisi yapılmaya başlanmıştı bile.

[bIMGX=500]http://ve3dmedia.ign.com/images/07/53/75372_TestDriveUnlimited2-05_normal.jpg[/bIMGX]

]İlk oyundan tam 4 sene sonraki durağımız bukez İspanyanın gözde adalarından biri olan İbiza.Gerek yapımcıların bize vaad ettikleri,gerek ilk oyunun bizde uyandırdıkları ister istemez bu oyun için sabırsızlanmamızı sağladı.Çok şükür serinin ikinci oyununa kavuşmuş olduk.

1293121137.jpgayarlar.png

Oyuna oldukça alışılmışın dışında bir giriş yapıyoruz.Kendimizi bir partinin içinde buluyoruz ve ilk yapmamız gereken şey olan karakter seçmemiz isteniyor.Altı karakter arasından bize en uygun olanını seçtikten sonra,Bir abla bize sesleniyor ve bize doğum günü hediyesini vermek için garaja inmemizi söylüyor.Ve gördüğümüz ilk araç son model bir ferrari oluyor.Bazılarımız düşünebilir bu ne ya zank diye son model bir arabayla oyunamı başlanır diye.Ama merak etmeyin aracımız bir kaç dakika sonra huuyyt diye kayıveriyor altınızdan.Burda kesiyorum gerisini oynayıp görürsünüz artık. s2.gif

1293121252.jpgayarlar.png

Gelelim oyun içi dinamiklere.Oyunun temeli, genel olarak dört kategoriye ayrılıyor: Rekabet, sosyallik, keşif ve koleksiyon.Rekabet, diğer oyuncularla yapacağınız yarışları ve oyunun sunacağı diğer yarış aktivitelerini temsil ediyor. Bu sayede bol bol seviye puanı ve para kazanmanız mümkün. Kendi el emeğiniz ve göz nurunuz ile açacağınız yarış kulüpleri de oyunun sosyallik tarafını oluşturuyor.Otomobillerin yanı sıra lüks villalar satın alabileceğinizi ve buraya dostlarınızı davet edebileceğinizi de ayrıca belirtmek lazım. Keşifse olayın daha başka bir boyutu. Test Drive Unlimited 2 serüveni, bir tatil cenneti olan Ibiza Adası’nda geçeceği için buranın taşını toprağını keşfetmek, hatta yarışlar haricinde 4x4 araçlarla dağ bayır dolaşmak ayrı bir tercih olacak oyuncular için. Listenin sonundaki “koleksiyon” kelimesinin de ne anlattığı ortada. Garajınızı lüks otomobillerle dolduracaksınız ve millete hava atacaksınız.

[/font]

tdu2reviewinseta.jpgayarlar.png

[bIMGX=500]http://media1.gameinformer.com/imagefeed/featured/atari/edenstudios/testdriveunlimited2/td21000a.jpg[/bIMGX]ayarlar.png

Oyunda Para ve level sistemi var.Bunların ne işe yaradığına gelelim.Oyunda yapılacak o kadar şey var ki inanın paranız cebinizde fazla ağırlık yapmayacak.Araba,Ev satın alabilir.Arabamızı dilediğimiz gibi hem görsel hem performans bakımından modifiye edebilir,Yıkıma yağlama yapabilir,ve yada yarattığınız karakterin üstüne başına bişiler alarak paranızı giyim kuşamda harcaya bilirsiniz.Hatta dahada ileri gidip benim karakterin tipi bana itici geldi diyip bir estetik cerraha başvurabilirsiniz.Parayıda doğal olarak yarışlardan yada daha önce bir yarış oyunun da karşılasmadığımız şekilde kumar oynayarak kazanabilirsiniz.Unlimited 2 de birde ehliyet sistemi bulunuyor.Gran Turismoyla aynı işleyen bu sistem oyuna ayrı bir eğlence kaTdığını söylemekte fayda var.Unlimited 2 de daha aklımA gelmeyen bir çok özellikde bulunuyor.O kadar çok ki arabanızın camlarını veya üstünü açıp kapayabilir sağa sola sinyal verebilirsiniz.Örneğini verip oyunun teknik kısımlarına geçmek istiyorum.

TDU2 Grafik olarak olarak ne övülücek nede kötülenecek bir yapıya sahip.Gözünüze kesinlikle kötü gözükmüyor ama bir gran turismo 5 gibi görsel şölen beklemeyin.Bunun dışında gece gündüz ve hava değişim olayları olağanüstü güzel bir şekilde işliyor.Manzara olarakda süper görüntülere tanıklık edebilirisiniz.Yarışın ortasında saha çekip güneşin batmasını izlemek yapmış olduğum bir hareket mesela :06:.Yada şıkır şıkır akan şelalenin yanında durup piknik yapmak bile istiyebilirsiniz ancak yapımcılar o kadar da ileri gitmemişler.Ses efektleri gerçekten kulak şenliği niteliğinde ama müzik olarak fazla seçeneğiniz yok malesef.Çogunlukla radyoyu kapatıp.Subaru impereza motorunun o eşsiz sesini dinlemeyi tercih ediceksiniz.

Genel olarak TDU2 başarılı bir devam oyunu olmuş.Daha önce görmediğiz özellikler bu oyunu dahada cazip kılıyor.Kesinlikle denemenizi önerir.İyi oyunlar dilerim.

ARTILAR

-ÇOK DEYATLI BİR YAPIM YAPıCAK ONLARCA ŞEY var.

-SES EFEKTLERİ KULAK ŞENLİÐİ.

-YARIŞLAR SIKICI VE TEKDÜZE DEÐİL.

-LEVEL 10 Dan SONRA HAWAYİ YE UÇMAK MÜMKÜN.

-YAÐMURLU HAVADA OFF-ROAD YAPMAK ÇOK EÐLENCELİ.

EKSİLER

-GRAFİKLER ÇOK İYİ DEÐİL

-RADYO SAYISI SADECE İKİ TANE

-FRAME DÜŞMELERİ CANINIZI SIKABİLİR.

PUAN

Grafik=100/80

Ses=100/85

Oynanabilirlik=100/90

GENEL=100/88 DonanımHaber'den alıntıdır.

Birazcıkta resim paylaşayım;

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster
PES14 için DARK SOULS sileceğim! Kendimi Banlarım! ahahahah (burda random gülüyorum aslında).

İşin bir de şöyle komik bir tarafı var. Ben futbol oyunları oynamam. Onu abim için kurdum. Yani abimi kıracağıma kafamı kırarım durumu var :)

Pc de yer açmaktı derdim. Oyun bir de vista ya da üstü bir işletim sistemi istiyor ama uyarısını yoksayınca oynanıyor yine de xp de :3

@WoLcRoW

Grid'i indirdim kuruyorum şimdilik bakalım nasıl olacak? Test Drive'dea epey güzel gözüküyor bundan sonra da ona bakarım. Sağol tavsiyen için.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İşin bir de şöyle komik bir tarafı var. Ben futbol oyunları oynamam. Onu abim için kurdum. Yani abimi kıracağıma kafamı kırarım durumu var :)

Pc de yer açmaktı derdim.

E yedim bende o zaman :P . Araba yarışı için Burnout derim, Blur derim ama bunlar PS3 de var :/ pc de varmı malesef bilmiyorum. Ki araba yarışlarını oldum olası oynayamam >.<

Yalnız ben Dark Souls u yinede silemezdim :) çok emek verdimdi o oyuna çok!

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster
E yedim bende o zaman :P . Araba yarışı için Burnout derim, Blur derim ama bunlar PS3 de var :/ pc de varmı malesef bilmiyorum. Ki araba yarışlarını oldum olası oynayamam >.<

Yalnız ben Dark Souls u yinede silemezdim :) çok emek verdimdi o oyuna çok!

Burnout ve Blur Ps3'de olması lazım. O da ben de yok :)

Oyunun başlarındaydım tekrar kurup devam ederim çok sıkıntı olmaz benim için. Oynamadığım için de boş yere yer kaplaması mantıksız geldi bana. Bak sildim onları iki yeni oyun kurdum :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Benimde korku oyunları sevenlere bir önerim var.Eğer daha önce Amnesia vb. oyunları oynadıysanız tam size göre.

Outlast

Outlast_ban.jpg

Oyunda bir gazeteciyiz amacımız bir akıl hastanesindeki olayları incelemek.Oyun boyunca sahip olduğumuz tek şey kameramız ve pillerimiz.Oyun boyunca kendimizi savunmamızı sağlayacak herhangi bir silah vb. şey yok.Olası durumlarda yapmamız gereken tek şey saklanmak oluyor.Fazla açıklamak istemiyorum dediğim gibi eğer Amnesia türü oyunları seviyorsanız oynamanız gerekir.Bana göre son dönemde çıkmış en iyi korku oyunu.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

To The Moon

Bir ihtiyar var, isteği Ay'a gitmek. Ama bilinci kapalı halde. Artık komada mı falan bilmiyorum fakat sürekli olarak son anları diye bahsi geçiyor. Bir şirket var, insan zihninde o hayali gerçekleştirebiliyor. Bu amcamız bunlarla önceden sözleşme yapmış. İki kişi geliyor, amcanın zihnine giriyor. Fakat bir bakıyorlar adam niye aya gitmek istediğini unutmuş. Bu sebeple niye aya gitmek istediğini keşfetmek -neden olduğunu ben de anlamadım- için anılarında geriye doğru yolculuğa başlıyorlar.

Diyalog üzerine dayalı bir oyun olduğu için herkesin seveceği türde bir oyun değil. Ama Ib tarzı oyunları seviyorsanız bunu da seveceksinizdir. Bana film gibi geldi oynarken, daha sonunu da göremedim, oynuyorum.

@painscream

Shadow of the colossus'u dene. Sonra evde duvarlara zıplaya zıplaya kafa atarsın.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Tavsiye edilen oyunları oynayamadım ekran kartım eskimiş dx11 tabanlı oyunları oynayamıyorum. Test Drive'da hoşuma gitmedi. Arabalar çok küt ve hantaldı. Oyun oynamak için bir iştahla bu işe girişen ben kursağımda kalmasıyla oturdum yerime :(

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@aysöken

Shadow of the colossus ps2 olarak gözüküyor ve ne yazık ki benim bir konsolum yok. Bir hevesle baktım ama hevesim kursağımda kaldı. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Oyun tavsiyem yok ancak son olarak büyük bir umutla Rome Total War 2 indirip oynadım, açıkçası ilk Total War'da zevk aldığım ne varsa hepsi kaybolmuş gibi, cidden beğenmedim, tavsiye de etmem, bilginiz olsun.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 6 ay sonra...

Merhaba Arkadaşlar,

Tamamıyla Türk arkadaşların yaptığı "Cook Battle" adlı oyunu Facebook üzerinden oynayabilirsiniz. Oyun match-3 bir oyun, yani Candy Crush'a benziyor ama bu oyunun en önemli farkı burada arkadaşlarınıza karşı oynuyorsunuz. Aynı anda, aynı oyunda. Yani sizlerin ilgilisini çekeceğini düşünüyorum, arkadaşlarınıza meydan okuyun, yeni stratejiler geliştirin ve arkadaşlarınızla beraber eğlenin.

Oyunun linki: https://apps.facebook.com/cookbattle/

Herkese bol oyunlu günler

Resim:

851552_473778329390320_1737279534_n.jpg

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Resmi spoiler kutusu içine alirsan seviniriz, sayfanin yapisini bozmuş baya.

Boş mesaj olmasin önceki sayfadan bi tavsiyeyi alintilayayim:

To The Moon

Bir ihtiyar var, isteği Ay'a gitmek. Ama bilinci kapalı halde. Artık komada mı falan bilmiyorum fakat sürekli olarak son anları diye bahsi geçiyor. Bir şirket var, insan zihninde o hayali gerçekleştirebiliyor. Bu amcamız bunlarla önceden sözleşme yapmış. İki kişi geliyor, amcanın zihnine giriyor. Fakat bir bakıyorlar adam niye aya gitmek istediğini unutmuş. Bu sebeple niye aya gitmek istediğini keşfetmek -neden olduğunu ben de anlamadım- için anılarında geriye doğru yolculuğa başlıyorlar.

Diyalog üzerine dayalı bir oyun olduğu için herkesin seveceği türde bir oyun değil. Ama Ib tarzı oyunları seviyorsanız bunu da seveceksinizdir. Bana film gibi geldi oynarken, daha sonunu da göremedim, oynuyorum.

2 kere oynadiğim bir oyun, o kadar severim. Okurken sizi bir o kadar da düşündürüp, aldiğiniz kararlari sorgulamanizi sağliyor. Sonunda o aya gitme sebebini öğrendiğinizde "avvvvv" oluyorsunuz.

Gameplay açisindan da doyurucu, eğlenceli oyunlar var. Hafiza makinesiyle uğraşmak da epey zevkli, hoş bazen aldiğiniz kararlardan sonra "ulan keşke yapmasaydim" diyebilirsiniz ama sonunda yüzünüzde bir tebessüm kalir.

Gameplay içeren kisa görsel roman gibi işte. Toplam oyun süresi 5-6 saat.

Atmadan edemedim bu da main theme tadinda bir şey, OST konusunda çok ciciler:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?