Jump to content
  • Kayıt Ol

E3 Genel


loykad

Önerilen İletiler

[bIMGX=600]

http://puu.sh/9mksh/1393fcb8a5.jpg[/bIMGX]

Bunun için bu zamana kadar hiç başlik açmamişiz, bir ilk olsun bakalim. :D E3'e bu sefer Microsoft güzel sunumuyla damgasini vurdu, EA biraz aceleye getirdi ama Hardline Beta'yi laf arasinda duyurdu.

Ayrica TR 2'yi gördük, Lara'nin psikolojik olarak günden güne felaketlere koşmasi içimi dağliyor ;_;

Ben çok da izleyemedim sunumlari, uykuya yenik düştüm biraz. İlgilenenlerin buraya duyduğu haberleri, ilgilendiği oyunlari veya oyunlar hakkindaki görüş beklentilerini yazmalarini bekliyorum efendim :D

1e359492c0.jpg

Şu an için sadece Ubisoft ve Sony kaldi. Bunu da Oyungezer'in yayin afişinden kestim, isteyenler buradan livestream'e ulaşabilirler: http://www.twitch.tv/oyungezertv (Tabi herkesin vardir izlediği başka yerler :P )

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 46
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • loykad

    14

  • suke

    8

  • gundamaster

    7

  • aoshi

    5

gundamaster

E3'ü takip etmedim, niye bu sene bu kadar E3 hype'ı oldu ona da anlam veremedim. Neyse işin mutfağına genelde bakmam ben yemeğe bakarım daha çok.

Bugün gördüm ki Bloodborne adlı oyun duyurulmuş PS4 için E3'te. Dark Souls ve Demon Souls'un yaratıcılarındanmış onu da öğrendim.

Konsola geleceği için büyük ihtimal oynayamayacağım, bir gün konsol sahibi olursam mutlaka edinmek istediğim bir oyun.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Açikçasi hype yok ya eskisi gibi yine; devam oyunlar, playstation reklamlari vesaire gidiyor. Fakat bu sene bizim Oyun bölümünde baya oyuncumuz var, ne oynuyorsunuz başliğinda da gördüğümüz gibi :P Oyuncu tayfamiz varsa E3 başliğimiz da olsun diye açmiştim ama herkes takip etmiyormuş demek. ;_;

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

@UminE başlıkla ilgili bir problemim yok zaten onu geçtim E3 ile de ilgili bir problemim yok. İyi yapmışsın açmakla. Teate de bulunmak, tartışmak güzel sonuçta ama konuşan olmayınca sıkıntı ;)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben de gundamaster gibi mutfakla değil de önüme gelen yemekle ilgilenirim. :P Aslında bu tarz etkinlikleri takip etmek kendi adıma çok faydalı değil, ya bir oyun sitesi/dergisinde çalışan biri olacaksın yada bu işle gerçekten ilgileneceksin. Benim açımdan sergilenen oyunları görüp de bir çoğunu oynayamayacak olmak moralimi bozuyor, o yüzden ben de kendimi hiç o havaya sokmamayı tercih ediyorum. :)

Merak ettiğim oyunlara gelirsek Tomb Raider'ın iki oyunu gelecek, biri geçen seneki oyunun devamı niteliğinde, diğeri ise Guardian of Light oyununun devamı, şahsen Guardian of Light pek ilgimi çekmediğinden onu es geçeceğim. Batman Arkham Knight'ı kesinlikle oynayacağım, az önce Batmobile sürüş ve savaş sahnelerini izledim, heyecanlandım. Mirror's Edge 2 zaten beklediğim bir oyundu. BioWare tayfasının Mass Effect 4 ve Dragon Age: Inquisitor ve ismi belli olmayan bir oyunu daha var, onu da bekliyorum. Ubisoft cephesinden Far Cry 4 ve The Division beklediğim oyunlar arasında. Sadece Xbox One için çıkacak denilen Scalebound isimli bir oyun vardı, yukarıda anlattığım gibi boşa hayallere kapılmak istemiyorum o tür oyunları görüp. No Man's Sky çok ilginç bir konsepte sahip, Mortal Kombat X ve Metal Gear Solid V de beklediğim oyunlar arasında. En büyük sürprizlerden biri de Grim Fandango Remake idi. Tabi son çıkan konsollardan hiçbirine sahip olmadığım için ya pc versiyonlarını bekleyeceğim (çıkarsa) yada maalesef her jenerasyonda yaptığım gibi 3-5 yıl sonra bir konsol elde edebilirsem piyasayı geriden takip edeceğim.

Edit: Bloodborne'un unutmuşum yazmayı. O da kesin oynanacak, öyle yada böyle. :P

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Guardian of Light sanirim TR: Angel of Darkness tadinda bir şey olacak, geleneği bozmayalim diye yapmişlardir.

Bu kadar oyun listeledin acaba kim bilir kaç tanesini gerçekten vakit ayirip oynayabileceksin :P Ayrica hayret hem oyun yapma konusunda ilgili olup E3'ü takmamak da ayri ilginç geldi :011:

Benim gözlemlerimde de en çok ilgiyi Assassin's Creed'e gösterdim, hani oynayacağimdan değil de adamlar hakkini vermiş grafiğin. Tabii oynaniş, combat hala yerlerde. Ubisoft'un diğer stüdyolari eziklemesi yine burada da devam etti. Hoş bulmadim o tarz hareketlerini. Pazarlama tekniği kastilar gerçi, Brotherhood tadinda bir tanitim yaptilar. Oyun pc'de bu kadar tutmaz gerçi.

Battlefield'in "çatiya bf kurduk hadi Beta'miz hayirli olsun" demeleri çok eğlenceliydi, adamlar şov yapmasini biliyor.

BattlefieldHardlineRooftop-600x250.jpg

Bu tarz şeylerin dediğin gibi ya dergi yazari olursan ya da oynayabileceksen önemi var; ama ben nedense işin şov kismini daha çok seviyorum. Adamlar yaptiklari ürünü harika şekilde tanitiyorlar, şovlar movlar ablalar hatunlar :P derken görsel şölene dönüyor. Vay be ne kadar gelişmişler diyorsun ya da teknoloji buraya kadar geldi demek diyorsun (mesela fitness temali bir oyun vardi 2 kişi yer de şinav çekip kapişiyordu o çok ilginç geldi). Oynayamamak elbette üzüyor ama oyunlar kaçmiyor ya, elbet bir gün biz de o sisteme sahip olur oynariz. Anime değil ki bu sezonunda yakalayip haftalik muhabbetini edesin. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Vakit ayırıp oynamakta sıkıntı yok, zaten çoğusu 10 saatin altında biten oyunlar. Fakat 5 tanesi falan pcye çıkacak gibi yakın zamanda, gerisi de zamanla zaten. :P

Guardian of Light çıkmıştı zaten, yeni oyun Osiris'li birşey ve Angel of Darkness tipi değil ya. 2010 E3ten kalma bir oyun içi tanıtım videosu var şöyle.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Haaa o bu muymuş, evet ben bunu hatirliyorum kamera açilari yüzünden Steam'de ne satin almiş ne de oynamiştim. Ben de sandim yeni bir şey gelecek TR2'nin yaninda, farkli bir remake falan diye ama buysa meh boşver bunu :P

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hafiften E3'ün devlerini aşmişken, şu 2 trailer benden tam puan aldi. İnsani gerçekten oyunu almaya teşvik edici trailer'lar, görsel şölen yaşatmak yerine eğlendiriyorlar:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Dead Island trailerı gerçekten çok eğlenceli ve yaratıcı. Sondaki slogan pek bir anlamlı. Magicka'da epey tatlı olmuş ama oyun pek çekici gelmedi bana.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İşin şov kısmı elbette güzel de, yine de insanın içinde kalıyor be orada olamayıp, monitörden izlemek. Bir nevi kendimi hype'a kaptırmamaya çalışıyorum izlemeyerek, sağolsun izleyenler yorumlarını eksik etmiyor, gerek burada gerek internetin ücra köşelerinde, o yüzden ben de zaten o kadar oyun ismi çıkarabildim, geekyapar sağolsun. :P

Herade yarın (bugün yani) Square Enix'in günü, hangi oyunlardan bahsedilecek bilmiyorum ama merak ediyorum onlardan gelecek haberleri. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Onun özetini bizim Shoutbox'ta bulabilirsin, canli izleyip bol bol yorum yaptik röportajlar esnasinda :P

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

E3'ü takip etmedim, niye bu sene bu kadar E3 hype'ı oldu ona da anlam veremedim. Neyse işin mutfağına genelde bakmam ben yemeğe bakarım daha çok.

Bugün gördüm ki Bloodborne adlı oyun duyurulmuş PS4 için E3'te. Dark Souls ve Demon Souls'un yaratıcılarındanmış onu da öğrendim.

Konsola geleceği için büyük ihtimal oynayamayacağım, bir gün konsol sahibi olursam mutlaka edinmek istediğim bir oyun.

Gundamaster, benim gibi dark souls hayranı birini gördüğüme sevindim. Konu Dark Souls ve Demon Souls olunca akan sular durur. Dark souls'u severek oynuyordum, yarısına kadar gelip ara vermiştim. From software'in yeni oyun geliştirdiğini bilmiyordum. Yine güzel bir atmosfer bizleri bekliyor anlaşılan

ilgimi çeken diğer oyunlara gelirsek:

Witcher 3: Wild Hunt

Bir Witcher hayranı olarak bu oyunu dört gözle bekliyorum. CD Projekt Red her oyunda üstüne bir şeyler koyarak oyunlarını geliştirmeyi bilen, kendilerini kanıtlamış bir firma. Bu oyununda güzel olacağına şüphe yok. Tek sorun 2. Oyunu açamayan bilgisayarım 3. Oyunu gördüğü an yanacaktır. Bu yeni oyunlar sırf masraf:)

Batman: Arkham Knight

Rocksteady Studios bir diğer sevdiğim firma. Her oyunlarında giderek genişleterek batman evrenini oldukça iyi aktardıklarını söylemeliyim.

Legend of zelda wii u

Nintendo’nun olmazsa olmazlarından legend of zelda’nın wii u için beklenen oyunu nihayet kendini gösterdi. Söylenene göre önceki oyunlardan daha geniş bir dünyası olacakmış.

Xenoblade Chronicles X

Xenogears’ın yaratıcısı Tetsuya Takahashi, Squaresoft’dan ayrılıp kendi firması Monolith Soft’u kurmasından sonra firma,ps2 için Xenosaga ve wii için Xenoblade oyunlarını geliştirdi. Firmanın wii u için geliştirdiği Xenoblade Chronicles X diğer ilgimi çeken oyunlardan biri.

Oyun içi video

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

@aoshi, senin de Dark Souls hayranı odluğunu bilmiyordum. O kadar muhabbetimiz var hiç Dark Souls'a değinmemişiz oldu mu bu şimdi, yakıştı mı bize? Dark Souls'u en kısa zamanda bitir de ikiye geç. Ben de ikideyim ama ara verdim ona şimdilik.

http://www.animemangatr.com/forum/oyun-genel/7796-ne-oynuyoruz/ başlığımıza bekliyoruz seni de o halde.

Dün IGN'in facebook sayfasında rast geldiğim ve görür görmez aşık olduğum bir oyun

Oyunun adı Middle-Earth: Shadow of Mordor.

Mordor'u bilmeyen kalmamıştır artık Lord of the Rings sayesinde. Mordor'da orc başlarını teker teker indirdiğimiz vahşi, kanlı, aksiyon ve heyecan dolu bir oyun olmuş. Gameplay videosu her şeyi anlatıyor ben fazla yormayayim kendimi, buyrun:

Xenoblade Chronicles X oyunu da epey güzele benzyior. Tam da benim istediğim tarz oyunlardan biri. Wii-U'ya gelmesi kötü. O mechalarla şov yapmak vardı oysa ki.

Biraz lost planet'ı da anımsattı bana.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@aoshi: Forumda baya Dark Souls oynayan var. Ne oynuyoruz başlığında off-topic olana kadar muhabbet etmiştik. :P

Xenogears çok sevdiğim bir yapımdı, Xenoblade'i Wii oyunu olması nedeniyle oynayamamıştım ama bilmiyordum o tarz mecha bir rpg olduğunu. Xenoblade Chronicles X gameplay videosunda karakterin robota bindiği sahnede hayretler içerisinde kaldım, çok şahane bir oyun olmuş gibi, turn based değil de aksiyon rpg yapmışlar, robotlarla da öylesi güzel olurdu zaten.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@Gundamaster: Bırak dark souls’u oyunlara ilgin olduğunu bile bilmiyordum:) Bloodborne videosunu paylaştığını görünce aynı şeyi düşündüm bende. Oyunlardan değinmek hiç aklıma gelmedi. Neyse geç olsunda güç olmasın. Dark Souls’a ara verdim derken bir sene oluyor neredeyse, araya bir şeyler girdi kaldı öyle. Şuan oynadığım oyunu bitirince devam etmeyi düşünüyorum. Ne oynuyoruz başlığına uğrarım arada öyleyse.

Middle-Earth: Shadow of Mordor güzele benziyor. Çıkış tarihi belli oldu mu peki?

Xenoblade Chronicles X, biz mecha severler için yapılmış sanki. Ne yazık ki üste yazdığım oyunları açacak ne bilgisayarım var ne de wii u var. Hepsinde gözüm kaldı doğrusu

@Suke: Bir başka dark souls hayranıyla tanıştığıma sevindim. Hiç o başlıklara girmediğimden haberim yoktu. Öğrendiğim iyi oldu ama bu tarz oyunların konuşulduğunu. Oyunu bir yıl önce oynamıştım devamını getiremedim daha sonra. Elimdeki oyunu bitirince devam etme niyetindeyim

İştahla beklediğiniz oyunlar başlığında breath of fire, suikoden ve persona’dan bahsetmişsin, şimdide xenogears dedin, gerçek bir jrpg oyuncusuyla tanışmak benim için bir onurdur:D Jrpglerin sönüşe geçmesi konusunda haklısın. Breath of fire, chrono serileri gibi pek çok devam etmesi gereken jrpglerin fişini çekip gömdüler. Bu tarz oyunların izinden gidip yepyeni markalar yaratmaya çalışanlarda yok denecek kadar az. Varsa yoksa final fantasy, kabak tadı vermeye başladı. Final fantasy 13 rezilliğini biliyorsundur zaten. Anime sektöründe saçma sapan serilere daha çok ağırlık verildiğine zaman zaman değinildi burada. Ne yazık ki oyun sektöründe de aynı şeyle yaşanıyor. Değişik ve farklı bir şeyler yapanlar kepenk indirirken, seri üretime geçmiş, kalıp oyunlar üretenler cüzdanlarını şişirmeye devam ediyor. Diyecek bir şey yok gerçekten.

Konudan iyice saptım, hazır jrpg oynayan birini bulmuşken bunlardan bahsetmesem olmazdı:) Xenoblade Chronicles X’e dönersek: Xenoblade open world bir oyundu, onda mecha yoktu ama savaş sistemi aynı şekildeydi. Oldukça iyi bir oyundu oynadığım yere kadar, karakterleri ve hikâyesiyle. Xenoblade Chronicles X ise bu işi oldukça ileriye taşımış, devasa haritada mecha kullanarak gezmek tüylerimi diken diken etti doğrusu. Bu seneki e3’de 40 dakikalık gameplay videosu yayınlandı. Firma, oyunun ilk başlarını oynayabildiğin bir versiyon vermiş basına ki daha mecha falan görünürde yoktu. Hemen ilk başta alamıyorsun herhalde ama bu e3’te gösterselerdi beklentiyi daha çok yükseltebilirlerdi. Geçen e3’de yayınlanan videoyu görmesem mechadan haberimiz olmayacak

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Kesinlikle oynamalısnı bence UnderminE. Lordran krallığının o karanlık, ürkütücü atmosferi mutlaka görülmeli.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

@aoshi oyunlara çok ilgiliyimdir aslında ama uzun süredir pek oynadığım bir şey yoktu. Oyunları pcye kurar öyle yatışta olurlardı. Bu sene biraz daha ağırlık verdim onlara.Piyasaya bayağı güzel oyunlar çıkınca geri de duramıyorsun. Takibinde olduğum oyunları ise hiç boşlamadım diyebilirim. Dark Souls'a ben de yaklaşık bir sene ara verip tekrar oynadım. İki ay önce falan da bitirdim. Toplam 100 saat üzerinde bir oynayış sürem oldu. Çok keyifli bir oyundu.

Middle Earth: Shadow of Murder ise bu sene Ekim aynının 7'sinde çıkıyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Yedekte beklettiğim çok oyun var benimde. Tek sıkıntı yarıda bıraktığım oyun sayısı bir hayli fazla, bu sene dark soul dahil hepsini bitirmeyi düşünüyorum. Üzerime yük oldu oyunlar, bitirmeden rahat yok bana. Dark souls’dan önce Demon’s souls oynamıştım biraz, onda daha kısıtlıydı mekanlar. Gideceğin bölge için bonfire aracılığıyla bir salona ışınlanıyordun, orada 4 ayrı boyut kapısı vardı seçiyordun arasından. Dark soul’da bunu iyi ayarlamışlar, gideceğin her yer aynı bölgede, bunu harita olmadan tek başına keşfetmen gerekiyor. Bunun atmosfere katkısı büyük bence. Hem nereye gideceğini bilmiyorsun hem karşına ne çıkacağı belli değil. 100 saati hak eden bir oyun bence de.

7 ekim yakınmış. Çıkınca bir göz atarım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@aoshi: Final Fantasy serisinin ölmesi mümkün değil zaten, özellikle batıda o kadar çok hayranı var ki serinin, ayni oyunu bir-iki ufak ekleme yaparak yada hiçbirşeyi değiştirmeyerek sunulsa bile gözü kapalı satın alacak tonla insan var. Tabi bu da firmaya özgüven sağlıyor olsa gerek, tırt oyunlar yapsak da kazanırız diyorlar. Eski FF oyunlarındaki yapımcı kadro dağıldığından eski tadı vermemesi çok normal yeni oyunların. Özellikle Hironobu Sakaguchi'nin takımdan ayrılması ve koltuğuna geçen Tetsuya Nomura'nın çıkardığı oyunlar da aynı tadı veremedi maalesef. Ben PS3'e yakın zamanda sahip oldum ama FF hayranı olmama rağmen gidip de FF13 serisini alıp da oynamadım.

Yeni jrpglerdense eskilere yani baya eskilerle ilgileniyorum, Snes ve ps1 döneminden oynamadığım veya yarıda bıraktığım bir sürü oyun var. O yüzden klasik tur bazlı sistemi tekrar görebileceğim bir oyun çıkar mı bilemiyorum. Ama Atlus olmasa yandık, onlar en azından bazı serileri ayakta tutmaya çabalıyor.

Souls üçlemesi konusunda ise, favorim açık ara farkla ilk Dark Souls. Demon's Souls da çok iyi ama oyunun zorluğu beklentimi karşılayamadı. Dark Souls 2'de ise yapılan bazı değişiklikler iyi, bazıları da kötü olmuş. Buradan uzun uzun yazmayayım. UnderminE de oynasın artık bir zahmet Dark Souls'u. :P

Middle Earth: Shadow of Murder, Assassin's Creed ve Dishonored karışımı bir oyun olmuş. Çok da güzel olmuş. Assassin's Creed'in daha sevilesi versiyonu gibi. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Souls üçlemesi konusunda ise, favorim açık ara farkla ilk Dark Souls. Demon's Souls da çok iyi ama oyunun zorluğu beklentimi karşılayamadı. Dark Souls 2'de ise yapılan bazı değişiklikler iyi, bazıları da kötü olmuş. Buradan uzun uzun yazmayayım. UnderminE de oynasın artık bir zahmet Dark Souls'u. :P

Valla ben siz erkekler kadar sabirli değilim, çat diye uninstall yaparim beceremezsem :011:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster
Valla ben siz erkekler kadar sabirli değilim, çat diye uninstall yaparim beceremezsem :011:

Hiç üzülme beceremeyeceksin zaten :011: İşin özü devamlı ölmek, ölmek ve bir daha ölmek.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?