Jump to content
  • Kayıt Ol

Alice to Zouroku (02.04.2017)


jailbird707

Önerilen İletiler

Alice to Zouroku

TANITIM

"Alice'in Rüyası" olarak adlandırılan yeteneğe sahip olan kişiler, akıllarında canlandırdıkları herhangi bir şeyi gerçeğe dönüştürebilmektedirler. Kahramanımız Sana da bu insanlardan birisidir ve günün birinde tecrit altında tutulduğu laboratuvardan kaçmayı başarır. Kendisini normal hayatın karmaşası içerisinde bulan Sana, Zouruoku adındaki inatçı bir bunakla karşılaşır ve ondan yardım talep eder. 

 

SESLENDİRME

Zouroku Kashimura - Ana Karakter

Akio Ootsuka (Japonca)

Sana Kashimura - Ana Karakter

Hitomi Ohwada (Japonca)

Miriam C Tachibana - Yan Karakter

Mamiko Noto (Japonca)

Kouichi Kitou - Yan Karakter

Masaya Matsukaze (Japonca)

 

YAPIM

Katsushi Sakurabi

Yönetmen

Yoshikazu Iwanami

Ses Yönetmeni

Kotringo

Jenerik Şarkı Aranjmanı

Fumihiko Takayama

Senaryo Amiri

84598.jpg

DİĞER İSİMLERİ

Orijinal: アリスと蔵六

Diğer: Alice & Zouroku

 

BİLGİ

Bölüm sayısı: Bilinmiyor

Gösterim: 2 Nis 2017 - ?

Stüdyo: J.C.Staff

Kaynak: Manga

Türler: Macera, Gizem, Seinen

Süre: Bilinmiyor

 

İSTATİSTİKLER

Sıra: Belirtilmemiş

Veriler 18 Mart 2017 Cumartesi günü 03:05 saatinde MyAnimeList sitesinin şu sayfasından çekilmiştir: anime / 34350

 

 

 

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...

Seri gözümde tam anlamıyla; sevimli bir seri. Hani çok bir beklentiye girmeye gerek kalmadığınız, 'izle-geç' denilen ve izlerken de keyif aldığınız seriler vardır ya; hah! tam anlamıyla böyle bir seri. Hiç beklentiye girmedim, animasyon sırıtmadı, seiyuu kadrosu da oturmuş, hikâye de sarıyor... Eh! Daha ne olsun.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Tek kelimeyle berbat. Animasyon nasıl sırıtmadı yaw yoksa farklı şeyleri mi izledik :icon14: Bu devirde bu kadar berbat bir cgi animasyon olamaz. TRT Çocuk çizgi filmleri gibi.

C8lvJrrWsAAzWm3.md.jpg

 

Bence kesinlikle vakit kaybı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

(düzenlendi)

Benim için standart bir seri izlenimi yarattığından olsa gerek. 'Mecha' türüne ait bir seri izliyormuşum gibi hisse kapılmıyorum ya da düşünmüyorum. Düz, sıradan bir seri. Doğaüstü olayını alsan al sana; slice of life* Odaklandığım nokta karakterler arasındaki ilişki, en azından bu seri için.

 

Evet, CGI, *art konusunda haklısın ve bu konuda "yok ya iyi işte daha ne olsun" diyecek kadar düz görüşlü değilim ama tek buna odaklanmıyorum.

 

Ek: Müzik konusu da gayet iyi. 2. dinleyişimi henüz yapmadım ama ilk dinlediğimde sevmiştim, bu da artı bir puan diyelim.

Düzenlendi: (CloudT)
  • Beğeni 1
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Uzatmayayim beklentiler farklı sonuçta ama şununla

29 dakika önce, CloudT dedi ki:

'Mecha' türüne ait bir seri izliyormuşum gibi hisse kapılmıyorum ya da düşünmüyorum.

ne demek istedin anlamadım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

31 dakika önce, gundamaster dedi ki:

Uzatmayayim beklentiler farklı sonuçta ama şununla

ne demek istedin anlamadım.

 

Basitçe nasıl mecha türüne ait bir seride savaş sahnelerine dair bir beklenti oluşur ve aksiyon sahnelerinin yansıtılmasında, seyirciye aktarılmasında belli bir kriter güdülür iken sıradan yaşamlara odaklanılan serilerdeyse güdülmez ve daha fazla karakterlere odaklanırsa, bu seri için de öyle bir beklentiye "çok fazla" girmeye gerek yok anlamında kastettim. Benim seriye bakış açımda evet, sana katılıyorum ama hoş yanları da olduğunu farz edersek eğer kenara atılacak kadar da kötü bir seri olmadığı ortaya çıkıyor. Zaten karakterler, seiyuu kadrosu, müzik seçimleri özellikle açılış şarkısı ve kurgu dahil olmak üzere kâğıdın artı taraflarında yer alan bir listesi mevcut.

 

Nihayetinde umarım forumda diğer arkadaşlar da konulara aktif katılım sağlarsa güzel güzel tartışmaya devam ederiz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Bu seri sıradan yaşam değil yalnız, ilk bölümde öyle bir intiba vermiş olabilir ama daha çok macera ve gizem üzerine kurulu. Macera serisinden de az da olsa iyi animasyon beklenir. Lupin'i örnek verirsek şahane animasyonlar da görülebilir. Kyoani'nin neredeyse çıkardığı bir çok seri yaşamdan kesitler barındırıyor ama animasyonları baya iyi. Yani sadece bir mecha animesinden iyi bir animasyon beklemek diğer serileri ona göre daha az beklentiyle izlemek bence çok doğru değil.  Kişisel beklentilerimiz farklı demek ki. Anime dediğimiz şey bir çok bütünden oluşur ve bunları belli kalitede veren seriler unutulmaz. Animasyonu çok iyi olup diğer kısımları ile çuvallayan seriler de yok değil.

Ben şahsen karakterlerini de pek sevmedim hepsi klişe yaşlı eleman sadece farklılık katmış. Animede Brynhildir ve Elfen Lied'dan hallice. Pek orijinal bir yanı yok yani. 

  • Beğeni 1
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bölüm 2

 

Gizli İçerik

İhtiyarın torunu çok ilginç bir karakter; bayâ eğlenceli ve özellikle "yemek uzaylısıyım" gibi bir şeyler söylediği sahne çok şaşırttı. Zaten seiyuu karaktere cuk diye oturmuş, daha iyisi olamazdı; Alice ile aralarındaki ilişki de çok hoş, hep böyle kalsınlar. Tıpkı abla ve küçük kız kardeş tiplemesi vardı.

 

Penguen-san da pek sevimliymiş. 

 

tumblr_oo5h1kiPf51vj5j9co1_500.gif

 

 

Bölüm kısaca eğlenceliydi. Hiç ekstra aksiyonlara girmese böyle devam etse bile izlerim.

 

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

3. Bölüm

Gizli İçerik

Mantığa bak abi Minnie C midir nedir acayip sinirimi bozdu. Yetişkinlerin bitmek bilmeyen istekleri yüzünden çocuğun çektiklerine bak. Psikopata bağlamaz inşallah Sana.

 

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

4. Bölüm

Gizli İçerik

Bırakın dayıyı konuşsun. Kapak etti. "İnsan dediğin nedir ki? Tereddüt etmeden çocuğu vuran sen insan mısın?" 

 

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 ay sonra...

12. Bölüm

Gizli İçerik

Yanlış anlamadıysam Wonderland'in kendisi de çocuk :D Zouroku bağırınca hemen dinledi. Yine yanlış anlamadıysam Alice'in -yani Sana'nın- son cümlesine göre Zouroku öldü.

Bence izleyin Sana'nın konuşma şekli bana çok tatlı geliyordu :D İlk bölümün süresinin uzun olması da güzeldi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

@gundamasteranimasyon konusunda haklı, kötü. Kötü ama berbat CGI kullanımı hep çoğunlukta. Düzgün kullanan hiç görmedim gibi bir şey. Final Fantasy gibi şeyleri saymadan söylüyorum. Bu animede ise çok takılmadım çünkü kötü efekt olması bir yana benim beklentim başkaydı. Dedenin küçük sevimli bir çocukla ilgilenmesi ve yaşayacaklarıydı. Sana gerçekten sevimliydi. Seslendirmesi çok iyiydi. Bu tür çizimleri ise sevmiyorum genelde. Başka şeylerde de vardı. Günlük hayat olarak orta derecede başarılı bir seriydi. Bilimkurgu tarafında ise sınıfta kalır, kotaramamışlar. Animeyi 8 bölüm kadar rahat izledim ondan sonrası ise sıktı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?