Jump to content
  • Kayıt Ol

Gundam: Reconguista in G İçin Yeni Proje


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

portal

60193l.jpg

Önceki gün İtalya'da içinde Reconguista in G'nin de yeraldığı bir Anime gösterimine katılan yönetmen Yoshiyuki Tomino, seri için yeni projenin prodüksiyon aşamasına girdiğini doğruladı. Serinin yayının sonlanmasından sonra katıldığı bir söyleşide serinin yazdığı hikayenin tamamını içermediğini, öyküyü bir film üçlemesi formatında bile olsa tamamlamak istediğini, ama bunun için sponsor ve yapımcıların onayını beklediğini söylemişti. Benzer şekilde geçen sene Reconguista in G animatörlerinden birisi Twitter hesabında yeni projeyle ilgili çalışmaya dahil olduğunu duyurmuş, ama Sunrise'den gelen uyarı sonucu bu Tweet'ini silmişti. Yoshiyuki Tomino'nun bu haftaki açıklamasından sonra serinin resmi Twitter hesabı geçen seneden bu yana yeniden güncellenmeye başlandı. Gelişmeler oldukça duyurmaya çalışacağım.

Kaynak: ANN

  • Beğeni 1
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Pek umudum yok ama TV serisindeki başarısızlığı tekrarlamayan, senaryo düşüşlerinin olmadığı daha anlaşılır  bir yapım olur. Güzel fikirleri olan ama bunu aktaramayan başarısız bir seriydi bence G-Reco.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 5 ay sonra...

Sunrise'in Gundam serileri için kullandığı Twitter hesabı üzerinden yeni Reconguista in G projesinin 5 filmden/OVA'dan oluşacağı doğrulandı. 

Kaynak: Twitter

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 4 hafta sonra...
(düzenlendi)

Oricon resmi sitesinde Yoshiyuki Tomino ile bir röportaja yer verdi. Kendisi röportajın bir kısmında yeni Reconguista in G filmlerinden de bahsediyor:

S- Gundam'ın yayın haklarını Sunrise'a vermek ile ilgili bir girişimde bulunduğunuz doğru mu?
C- Bu doğru. Her ne kadar Gunpla odaklı bir seri haline gelmiş olsa da, Sunrise'in kendi insiyatifle Gundam serileri üretebilmesi gerektiğine inandığım için bunu yaptım. Bunu başta yapsaydım, ilk serinin pazarlanabilmesi için yeteri kadar şansımız olmayacaktı. Gundam'ın bu şekilde yeterince yaşadığına inanıyorum. Gundam bir noktada Japonya'da orijinal Anime hikayeler üretilmesinde bir milat olmuştur, vurgulamak zorunda olsam da, bunu yapan kişi bendim ve Gundam'ın geleceği konusunda artık kararlar almaya hakkım olduğunu düşünüyorum. 

S- Gundam'ı yapan adam olarak tanınmak sizin için doğru bir tabir mi?
C- Sektöre girdiğimde sadece bir yönetmen değil bir romancı da olmak istiyordum, romancı olmak isteyişimin altında da ünlü biri olma isteği vardı. Eğer isminizi bir şekilde ünlü hale getirebilirseniz o zamanlar Anime'lerde daha söz sahibi olabilirdiniz. Fakat bunu gerçekleştiremezseniz sponsor firmaların boyunduruğu altında kalmaya mahkum olursunuz. Sadece Anime konusunda eser veren böyle birinin ismi bir sonra kaçınılmaz şekilde unutulur. Bir romancı olmak istememin gerçek sebebi ismimin unutulmamasını sağlamaktı. Fakat yönetmenliğe başlarken, henüz bu konudaki yeteneklerimi tam olarak sınama şansı bulamamıştım. Farkına vardığım şeylerden birisi de, stüdyodaki bir emekçi oluşumdu: Bir stüdyoda ter döken herhangi bir adamdım, Sunrise ise henüz küçük bir stüdyoydu. 

S- Gundam genç izleyiciler için nasıl güçlü bir imajsa, yetişkin jenerasyonlar için de sert bir imaj anlamına geliyor. Yazdığınız Gundam romanları seriden birçok noktadan ayrılan ve şok edici sonlara sahip yapımlardı. Bu farkın ve romancılığa yönelmenizin sebebi neydi?
C- Anime yaparken sadece dev robotlara odaklanabilirsiniz ama bir roman yazarken insanları anlatmanız gerek. Romancılıkla bir süre uğraştıktan sonra romanlarda anlatabileceğim şeylerin Anime'de anlatabileceğim şeylerden daha farklı ve çeşitli olduğunu gördüm. Yaptıklarım içerisinde, bir roman yazarken yaptığım şeye en yakın Anime "Seisenhi Dunbine" idi fakat o dönem henüz kendimi romancı olarak görmüyordum.

S- Yaptığınız çoğu roman üzerinden uzun zaman geçmesine rağmen hala talep görüyor, öte yandan bunların çoğu "novelizasyon" niteliğinde ve bazıları aynı konuyu farklı kurgularla işliyor. Bunun sebebi nedir?
C- Romancılığa ilk başladığımda, sunu sürdürmek için oldukça isteksizdim. Ayrıca kitaplarımın satması için özel olarak yoğunlaşmamak gibi büyük bir hata da yapmıştım. Henüz gerçek bir romancı olduğumu düşünmediğimden, romanlarda yapabileceğim şeyleri tam olarak tahayyül edemiyordum. Rahatlamak için biraz çay içen, o arada birşeyler yazmak istediğinde yazan türden bir romancıydım. Kafamda yazmak istediğim şey sürekli değiştiğinden aynı olayın kurgusu her kitapta farklılaşabiliyordu. Bir romancının gerçekten yaptığı işe sinirlendiği zamanlar vardır ve bir noktada sizin tabirinizle "kalemi kırdım",  bu bir yenilginin tezahürü gibi görülebilir ama gerçekte yaptığım işin ne olması gerektiğine ilişkin farkındalığı kazanmam Reconguista in G'yi yazdığım dönemde oldu. 70'leri devirdiğim şu günlerde bunun dev robotlar üzerine bir başka hikaye olarak hatırlanmasını istemediğimi düşündüm ve bu yüzden bunu bir film serisi olarak, aslına sadık bir kurguyla yapmaya karar verdim.

S- Bu bir kez daha Anime yapmaya dönüyor olduğunuz olarak yorumlanabilir mi?
C- Benim meselem hikaye realizmiyle olduğu için, genç insanlara Anime edilmiş Gunpla backstory'leri anlatmak değil de zihinlerinde çeşitli imajlar oluşturmaktı. Geleceğin altyapı problemleri, enerji ve çevresel problemler, dış uzaya yerleşime geçip geçemeyeceğimiz gibi. Örneğin bunların tümünü Reconguista in G'de görebilirsiniz. Yapmak istediğim şey, genç dimağlarda kuşku yaratabilmekti, en başından beri böyle oldu.

S- Reconguista in G hakkında bir film serisi projesinden bir süredir bahsediliyor. Bu tam olarak nasıl bir proje olacak?
C- Reconguista in G'nin taslağı bir TV serisinden çok bir film serisi diline yakındı. TV serisi toplamda 26 bölüm olarak yayınlandı ama bu 5 film olabilecek bir kurgunun kısmi bir adaptasyonuydu. Film serisinde izleyicilerin hata olarak gördüğü şeyleri de elden geçireceğiz. Geçmişte gördüğünüz özet Gundam filmleri gibi olmayacak. Bu film serisi yapıldı çünkü TV serisinde hala yapılamayanlar/anlatılamayanlar vardı. Bu belki 10, belki 20 sene sonrası düşünülerek, ileriye kalması için düşünülmüş bir proje. Aynı hikayeyi film formatında izlemek "anlaşılamazlık" eleştirilerini de çözecektir: TV serisini çok fazla değiştirmeyen, temel bir çözüm. TV serisi benim için yeterliydi ama format değişikliğine gidilip kurgusu sıkıştığı için anlaması zor bulunuyor. Kafa karıştırıcı bulunabilecek kısımları kesip yeniden düzenledim, TV serisini izlemeden de konuyu tamamen anlayabileceksiniz. Daha önce Otaku'ların film çekmemesi gerektiğini söylemiştim, bu film serisi bunun sebebiyle alakalı. Yeni Reconguista in G illa benzetmek gerekirse Makoto Shinkai'nin Your Name'i gibi. Mecha serilerini sevmeyenlerin bile ilginç bulacağı bir yapım olması için hazırlandı.

Reconguista in G aslen gerçek manada orijinal bir setting üzerine kurulu, "tamamen yapmak istediğim türde bir iş", anlatmak zor belki ama bu kendim ve anlatmak istediklerim hakkında bir hikaye. Teknik yönden belirtmek gerekirse, artık TV Anime'leri neredeyse tümüyle gençler tarafından hazırlanır oldu, fakat gençlerle koordineli çalışamayacak kadar yaşlıyım, çifte kontrol gibi animatör yeteneklerini de artık kaybetmeye başladım. Buna rağmen, bazı konularda dokunuşlar yapma gereği duyuyorum. Bunlar bir film izlerken eksikliğini gördüğünüzde rahatsız olacağınız türden şeylerle ilgili. (Örneğin saç uzunluklarını yerçekiminde ve uzayda farklı gösteririm) Bu tür detayların sadece el çizimi animasyonlarla sağlıklı verilebileceğine inanıyorum. Eğer bu hassasiyeti gösterirseniz, izleyici sizin psikolojik olarak dayanıklı biri olduğunuza ikna olup yaptığınız çalışmayı takdir edebilir. Ben -yazmanın yanısıra- bu tarz modifikasyonlar yaparım. Yaptığım şey de bu tür farkındalıklar içeren bir çalışma. 

S- Yeni sahneler olacak mı?
C- Elbette. Aksi halde TV serisini satın alan insanların öfkelenebileceğinin farkındayım. Bu insanların yeni Reconguista in G'yi izlediklerinde takdir edeceklerini düşünüyorum.

 

Düzenlendi: (Akuma_Blade)
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 yıl sonra...

Bugün yapılan 40. yıl proje lansmanında Sunrise başkanınca yapılan açıklamaya göre G no Reconguista filmi bu yıl içerisinde vizyona girecek.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?