Jump to content
  • Kayıt Ol
  • 0

MEGUI


merrahum

Soru

pc me güveniyorum ve ayrıntılı bir megui kullanım rehberi istiyorum forumlarda sitelerde ve videolarda hep eski sürümler üzerinden anlatılmış. şöyle ayrıntılı ve açık bi anlatım görmedim. ayrıca video kaltesinden ödün vermeden boyut azaltma hakkında da bişiy bulamadım

 

megui nin tüm sınırlarını ve kullanımı görmek istiyorum gerçek bir video encode si yapmak istiyorum. Eğer megui hakkında herşeyi öğrenebilirsem fansubber olarak veya çevirmen + fansubber olarak çok faydalı olacağıma inanıyorum :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • Cevaplar 4
  • Oluşturma
  • Son yanıt

Top Posters For This Question

  • merrahum

    3

  • Magnum357

    1

  • utkuloptuk

    1

En Hareketli Günler

Bu soruya 4 cevap geldi

Önerilen İletiler

  • 1

düzgün oldugunu düşüneceğin bi encode için neler gerekli;

     1) Mümkün olduguca işlemci gücüne sahip olmalısın.

     2) Araştırma manyağı olmalısın.

                    a)Bu ilk olarak en kaliteli rawı bulmanda işine yarayacaktır.Video ne kadar iyi o kadar iyi cıktı.

                    b)Resmi sitelerdeki filtreler dısında birçok sitede tonla özelleştirirlmiş filtrelerde mevcut bunları kesvederken bayagı bi caba harcamak kurarken daha da fazla araştırma ve caba gerektiriyor.

                    c) Aynı şekilde birden fazla özelleştirilmiş encoderlerde mevcut.Hangisi işine en fazla yarayacak bunları kesvederken ihtiyarcın olacaktır.

     3)Sabırlı olmalısın.Eğer cidden bu görüntü bu kadar iyi olmalı gibi bi amacın varsa frame frame filtre yazabilirsin.(Bi anime ortalama 30bin kusur frameden olusmakta. Ama acıkcası ben yapmıyorum ne yalan söyleyeyim)

     4)Bi video için belli filtre ve x264 yada x265 ayarı belirlemeden önce aynı seri üzerinde cok fazla deneme yanılma yapman gerekebilir.(Her ne kadar avspMod da filtreleri anlık olarak değişikleri takip edebiliyor olsanda önemli olan video cıktısı yani yayına geçmeden önce bi seriyi tatmin oluncaya kadar encode edip videoyu olmus mu olmamıs mı kontrol ediyorsun.)

     5)Bol bol pratik yapmalısın.

     6) Bu işin everesti yok olarak görmelisin.(Çünkü yok)Sürekli farklı birşeyler denemeli yenilikleri takip etmelisin.

     Aklıma gelen bunlar.Tekrar söylüyorum Bu konu hakkında https://forum.doom9.org/ sitesinde akılalmaz kaynak mevcut. ama Çincem var diyorsan bu işin asıl erbabı onlar benim sahit olduklarıma bakacak olursam.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2

Şuraya bakmış mıydın? http://biskuvininkirintilari.blogspot.com.tr/2016/05/megui-rehberi.html Rehberi yaptığım zamana göre Megui biraz sürüm atladı ama çoğu şey geçerli olmalı. Artık yapılan işe geçmeden önce o işi yapması gereken dosyaları indiriyor sadece.

 

Video istersen de şu video güzel:

https://www.youtube.com/watch?v=8F67QNDTsnM

 

Rip yani boyut azaltma yapıldığı için her türlü bir kalite kaybı olur ama iyi ayarlarla kodlama işlemi yapıldıysa genelde fark çok belli olmaz. Kaynağa yakın kalitede boyut düşürmek istiyorsan Megui değil de x264 parametreleri hakkında bir şeyler öğrenmelisin. Bunun için de şurasını tavsiye ederim: https://tr.wikibooks.org/wiki/Avidemux/H264'e_kodlama_rehberi

 

Tabii hemen kapılacak bir şey değil. Çok parametre var. Hazır profiller üzerinde deneme-yanılma yaparak öğrenirsin anca bunu da.

 

PC'ne güveniyorsan şu arkadaşa özel mesaj ile video işleri / video yapımı (encoder) başvurusu yapabilirsin: @utkuloptuk İstenilen sadece ortalama bir pc'ye (dizüstü veya masaüstü) sahip olmak. İstediğin şeyleri öğretirler.

  • Beğeni 1
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 0

teşekkürler bu siteleri 3 gündür geziyordum keşke daha fazla ayrıntı bulabilsem. zaten dediğiniz gibi çok parametre var :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 0

bilgi için teşekkür ederim 

evet Çinliler bu işin erbabı gerçekten kendilerine has farklı farklı filtreleri var

ve evet her gün en az 10 tane video encode denemesi yapıyorum birçok farklı varyasyonu deniyorum ve netten indirdiğim preset leri deniyorum

bu işin gerçekten bir top noktası yok nasıl olabilir ki :) sen ne kadar uğraş verirsen ver yeni  bir segment açılıyor çok dallı budaklı

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?