Jump to content
  • Kayıt Ol

Mobile Suit Gundam Narrative


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

(düzenlendi)

Sunrise'in Gundam serileri için kullandığı Twitter hesabında en az bir yeni Gundam Unicorn projesinin yolda olduğu ve 2018 bahar sezonu için planlandığı bildirildi. Projenin formatı ve ayrıntıları bilgiler için yeni bir duyuru yapılırsa konuyu güncelleyeceğim.

2007 sonlarında Fukui Harutoshi'nin bir roman serisi olarak başlayan yapım, sonradan 2009'dan başlayarak UC evrenini yeniden canlandırılmasını sağlayacak denli büyük bir ticari başarı getiren 7 OVA'lık Gundam Unicorn serisine de adapte edilmiş, roman serisinden yapılan değişiklikler ve hikayenin bitişi açısından bazı eleştiriler de almış olsa da genel açıdan Sunrise'in son yıllardaki en hit yapımlarından biri olmuştu. (OVA serisi geçen yıl yeni sahneler içermeyen şekilde bir TV serisine adapte edilmiş ve bu şekilde yeniden gündeme getirilmişti)

Sunrise, Gundam Official sitesinde geçen yıl, sonraki Gundam projesinin ne olması istendiği ile ilgili bir anket yapmış, Gundam Unicorn için yeni bir proje seçeneği ankette en çok oyu  almış, bundan bir ay kadar önce de Gundam Unicorn roman serisi yazarı Fukui Harutoshi 2018'de yeni bir Anime projesinde yeralacağını doğrulamıştı.

Kaynak: Twitter

 

Düzenlendi: (Akuma_Blade)
  • Süper 1
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bakayalo

Bu Japonlar da muğlak konuşacam diye yırtınıyorlar âdeta :006: Öyle bi yazmış ki adam, yarın öbür gün çıkıp "Ben 2018 baharında yayımlanacak demedim, açıklanacak dedim" dese şaşırmam :012: Dövemeyiz de. Adamların kültürü böyle, n'apalım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 6 ay sonra...
(düzenlendi)

Bu hafta planlanan yeni Gundam projesi duyurusunda yeni key visual'ların da etkisiyle bir çok kişi Gundam 00'ın 10. yıl projesi olacağını düşünmüştü. Bizzat Seiji Mizushima tarafından doğrulanmış olsa da Sunrise bugünkü duyuruda bir ters köşe yaptı ve duyurulan yeni proje Mobile Suit Gundam NT (Narrative) oldu.

30740076_2001215816558498_58043725206939

 


Bizzat Sunrise başkanı Yasuo Miyazawa tarafından duyurulan ve Gundam Unicorn sonrasındaki yeni canon'un ilk uzun metrajlı yapımı olacak yapım Kasım 2018'de Anime filmi olarak yayınlanacak ama Gundam The Origin yada Gundam Unicorn gibi ilkin sinemalarda yayınlanan bir OVA serisi olması da muhtemel.

Gundam Unicorn'un bir yıl sonrasında UC 0097'de başlayan yapım aynı zamanda Sunrise'in alternatif evrenlerden Universal Century'e verdiği önemi arttırma kararını simgeliyor zira bu yapım "Gundam UC Next 100" adlı ve Gundam Unicorn sonrasında geçecek retcon'lanmış yeni UC dönemiyle ilgili 100 yıllık yeni bir antolojinin ilk uzun metrajlı halkası olacak. 

 

Gundam Unicorn'un uyarlandığı roman serisinin de yazarı olan Fukui Harutoshi bu yapımın da senaryosunu kaleme alan isim olacak, ayrıca yapım geçmişte Gundam Unicorn'u bizlere sunan stüdyo tarafından hazırlanacak. Bu Sunrise'in bu projeye sağlam bir bütçe gömdüğü hakkında da fikir verebilir.

31067435_210844236172746_150878971722570


HG-narrative-gundam.png



Hikaye açık sonlu biten Gundam Unicorn'un finalinden başlayarak olayları farklı bir karakter kadrosu üzerinden yeni bir savaşın patlak verme hikayesine odaklanacak. Geniş bir konu özeti elimizde olmasa da bunların üç çocukluk arkadaşının farklı yön ve amaçlara savrulma hikayesi üzerinden temelleneceğini düşünebiliriz.

31064371_210843509506152_322600410844810

Ana karakterlerden ilki Yona Bashuta Federasyon'da görevli bir teğmen ve Narrative'in pilotu haline geliyor. Michelle ve Rita ile çocukluk arkadaşı ve kolonini düştüğü felaket ile yetim kalmış birisi.

Michelle Luio, Zeta Gundam'da da gördüğümüz Stephanie Luio'nun bağlantılı olduğu Luio şirketinin yöneticilerinden birisi. Dünyanın en büyük ekonomik gruplarıyla yakın ilişkileri var ve ayrıca I ching falı üzerinden geleceği öngörebilmekte.

Rita Bernal Federasyon ordusundaki bir başka teğmen ve Phenex'in pilotu. O da Yona gibi Avustralya'daki felaket sonrası yetim kalmış birisi.

Zoltan Akkanen, Sinanju Stein'in pilotu ve Yona'nın rakibi olacak karakter.

Kesinleşen diğer detaylar şunlar: 

-Olayların merkezinde iki Gundam olacak. Bunlardan biri Gundam Unicorn'un Psychoframe katmanı eklenememiş, bir nevi tamamlanmamış bir 4. birimi denebilecek olan Narrative Gundam olacak ve Iron Blooded Orphans'daki Gundam Barbatos gibi hikayenin başlangıcında tamamlanmamış bir şekilde başlayacak. Diğer Gundam olan Gundam Phenex ise kopya versiyonunun göründüğü Reconguista in G özel bölümü sayılmazsa şu ana dek adına sadece yan materyallerde rastlanan 3. Unicorn Gundam birimiydi ve hikayenin sonunda kayıplardaydı. Phenex ile ilgili kısa hikayenin ana hikaye haline gelmesi eminim bu dizaynı bir yerlerden görüp merak etmiş arkadaşları sevindirecektir.
-Hikaye Gundam Unicorn'a birçok atıf içerecek ve burada gördüğümüz bazı karakterler geri dönebilirler.
-Başrol karakter Daisuke Namikawa Gundam 0080'den Alfred Izuhara, Gundam 00'dan Michael Trinity ve Gundam Unicorn'dan Riddhe Marcenas'ın da bulunduğu irili ufaklı birçok Gundam karakterini seslendirmişti ve kendisini büyük bir Gundam hayranı olarak tanımlıyor. Ayrıca Gundam 00'dan Setsuna F Seiei olarak tanıdığımız Mamoru Miyano'nun -canlı yayında yanlış duymadıysam- düşman karakteri seslendireceği belirtildi.
-Iron Blooded Orphans'da ve Gunpla merchandise odaklı serilerde olduğu üzere kitleri alan arkadaşlar birçok modifiye setiyle bu dizaynlara yeni donanımlar sağlayabilecekler.
-Yapımın yönetmenliğini daha önce birçok önemli yapımda bölüm yönetmeni olarak yeralmış Shunichi Yoshizawa üstlenirken, key animatör geçmişli Sejoon Kim karakter dizaynlarını hazırlayan isim olacak. Müzikler ise Gundam Unicorn'da olduğu üzere Hiroyuki Sawano imzalı olacak. Mecha dizaynları da Gundam Unicorn'da olduğu üzere Hajime Katoki tarafından hazırlandı.

timeline.png.jpg

 

Aynı duyuruda Sunrise'in UC evreni hakkında kesinleşen gelecek projeleri de bir zaman çizelgesi üzerinden izleyicilerle paylaşıldı. Dikkatli izleyiciler UC 0103 tarihinde geçecek Hathaway's Flash lightnovel'i için 2019 sonbaharında başlayacak bir film üçlemesi ile UC 0104 tarihinde geçecek Gundam Unicorn 2 için 2022'de bir OVA serisi duyurulduğunu görebildiler.

Konu hakkında güncellemeler geldikçe duyurmaya çalışacağım.


Kaynak: ANN

Düzenlendi: (Akuma_Blade)
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 ay sonra...
(düzenlendi)

 

2. Teaser projenin formatının uzun metrajlı Anime film olduğunu doğruladı. Bu da 1991'deki Gundam F91 filminden beri UC evreninde geçen ilk orijinal ve uzun metrajlı film anlamına geliyor. Ayrıca vizyon tarihi 30 Kasım 2018 olarak teyit edilmiş durumda.

Düzenlendi: (Akuma_Blade)
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 ay sonra...


İlk uzun fragman yayınlandı, ayrıca vizyondan 10 gün kadar önce filmin ilk 20 dakikasının bir gösterimi yapılacağını not düşelim.

  • Süper 1
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...

 

 

İngilizce altyazılı 23 dakikalık sneakpeek yayınlandı. İyi seyirler.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?