Jump to content
  • Kayıt Ol

''Coming of Age Day'' Festivali


Squaw

Önerilen İletiler

''Coming of Age Day'' anlamını yani ''20 Yaş Festivali'' konusunu bir yerden alıntılarak yazmak istemedim, böylesi daha samimi oluyor. Elbette ki resimler alıntı, konu ise tamamen bana ait. Aşırı bir bilgi eklemedim ama ana temayı aktarabildiğimi düşünüyorum. Onu da aktardıktan sonra başka bir detaya girmeye gerek görmedim. Umarım okurken keyiflenirsiniz. k132_zps22bcb4de.gif

Başlık aslında terim amacı taşımıyor ama yine de cümle anlamı açısından konuyu buraya açmayı uygun gördüm. Japonya'ya dair en sevdiğim şey kültür ve Kimono. Kültür içinde de festivalleri gönlümde ayrı bir yere sahip. Japon bir arkadaştan edindiğim bilgileri eklemek istedim, başına ekşidiğim iki konudan biri de festivaldir. Birkaç gün önce laflarken en büyük olan iki festivalden birine değindik. Arkadaşım İngilizce konusunda yeni geliştiği için elinden geldiğinde anlatmaya çalıştı ve İngilizcesi daha iyi bir seviyeye geldiğinde daha detaylı anlatacağının sözünü verdi. Benim de gözler hemen yıldızlandı elbette. En büyük iki festivalden biri olansa başlıkta yazan ''Coming of Age Day (20 Yaş)'' Genel reşit olma yaşı 18 olarak bilinse de çoğu ülkede tüm yasal olan hakları elde etme yaşı 20 olarak geçiyor. Mesela İngilitere gibi bir yerde bile tam donanımlı reşit yaşı 20, 18 olarak gözüküyor ama en basitinden bırakılan mirası alabilme yaşı orda da 20 olarak yasalaşmış. Uzak Doğu da buna katılan kesimde sanırım ki Kore olsun Japonya'da olsun en önemli festivallerden biri 'Coming Age Day'' isimli olan etkinlik.

20 yaşımda olmadığıma ilk defa seviniyorum sanki; kimonomu giyip sokakta böyle gezinemeyecek olduktan sonra şu anki yaşım gayet iyi. 20 yaşında olmasam bile şu festivali görmek istiyorum.embarrassed.gif

Ocak ayında yapılan bu festivale, o seneki 20 yaşına girecek olan kızlar Kimono, erkekler ise Hakama denilen Kimono türüyle katılıyor. Kısacası reşit olma yaşına gelen tüm gençlerin boy gösterdiği bir festival, adından anlaşılacağı üzere bir nevi reşit olmayı kutluyor gençler. :) Japonya'da tatil dönemi olan önemli iki festivalden biri, bu sene 15 Ocak'ta yapılacak olan festivalden izler taşıyan birkaç resim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 7
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Squaw

    3

  • meyday

    2

  • özz

    2

  • fake

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

Kimonolar güzel de o saçlar ve makyajlar...

Bilgi için sağ ol Squ. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Takma herhalde onlar, öyle olmalı yani. İğrenç bir şey, içim bir hoş oldu. :S En fazla iki haftada bir tırnak kesen biri olarak hiç bana göre değil. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Kimono var dediler geldik fool.gif

Anlamlı bir festivalmiş, tüm akranlar bir arada. Bu Japonlar kültürlerini yaşatmasını biliyorlar.

Şunu da belirtmeden edemeyeceğim ki resimdeki hanımefendilerin birkaçı hariç çoğu zevksiz gibi. Dünyanın en müthiş kıyafet sanatını hakkı ile kullanamamışlar. Kimono zarif bir giysi ve taşıyıcısı da zarif olmak istemeli. Demem o ki kimono ile dengeli olmak için daha sade tercihler yerinde olurmuş; renk, makyaj, saç gibi. Göründüğü üzere bu hanımefendilerin çoğu işi abartınca rüküş olmuşlar. Belki hiçbir şeyin abartısını sevemeyen biri olduğumdan bana öyle geliyor.

Bunun üzerine kimonolu güzel kızlar arşivimi açmam şart oldu, içim temizlensin whistling.gif

Bilgi için teşekkürler Squaw.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Yıllarca idol fotoğraflarına bakarak yükselttiğim "Japon Kadın" imajını paramparça ettin squaw, alkışlar sana :(

Ama tabii teşekkür borcumuz bu güzel festivale dair bilgiler için. Yalnız aklımda birkaç soru var. Ahan bu kadar insan nerede buluşuyor? Her şehrin kendi festival alanı var mı? Yoksa ipini koparan kimonosunu giyip metroya mı atlıyor?

-----------------------------

Festival arefesinde en çok atılan mesaj şu olsa gerek:

Kimononu giy de gel!

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Aslında hep iyisine bakmamızın sonucu bu beğenmeyişlik :D Festival olayı ise hakikaten güzel, Japonya'ya böyle şenlikli zamanlarda gidilmeli gidilecekse.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@hece

Hıııı, ipini koparan sadece metroya binip Japonya'nın bir ucundan öbür ucuna gidiyor ve kimonosuyla salınıp evine dönüyormuş. :P Her festivalde napılıyorsa onu yapıyorlar, çeşitli etkinlikler ve tapınak ziyareti. ;)

Bu da Kore'deki aynı isimli festivalden bir görüntü:

@meyday

Doğru diyorsun, ''Ne varsa eskilerde var'' deyimi onlar için de geçerli bence. Eminim ki Kimono'yu eski insanları daha güzel objelerle tamamlıyordur.

Olur da bir şans yakalarsam eğer festival döneminde gitmek isterim ama şu soğukta da gözüm yemez gibi geliyor bana. :P

Bir de arkadaş bu festival için bir bayanın yaklaşık olarak 3 saatini hazırlanmaya ayırdığından bahsetti. :o Vakti, en çok kimono giyimi alıyordur eminim. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?