Jump to content
  • Kayıt Ol

Akagi Sona Eriyor!


CloudT

Önerilen İletiler

(düzenlendi)

C4dWN4TWcAAc-vi.jpg

 

 

27 yıldır yayın hayatına devam eden popüler mahjong serisi Akagi için yolun sonuna gelindi gibi görülüyor -ki seri artık maalesef devam etmeyecek. Twitter'ın Japonya gündemine bomba gibi oturan haber hayranlarını çok üzmüşe benziyor. Nobuyuki FUKUMOTO'nun başyapıtı olan Akagi serisi 1992 yılından beri yayınlamaktadır ve seri dahi bir mahjong oyuncusunun hayatını ele almaktadır. Çeşitli anime uyarlamaları da mevcuttur.

 

Kaynak:  @JJaponya

Düzenlendi: (CloudT)
  • Beğeni 2
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Animesini bitirdimde mangasına geçmemiştim. Devam etmeyecek derken uyduruk bir son mu yapılacak yoksa doğal akışında bitme zamanı mı geldi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@baryshx

Doğal akışına uygun bir son diye okudum ama manga'sını birebir takip etmiyorum. Çevirisi de 300. bölümlerde falan, isteyen başlayabilir de... Zaten serinin şu an 33 cildi var. Daha da fazla uzatabilecekleri materyalleri kalmamıştır. Hem güzelim seriyi lastik gibi uzatıp, mahvetmemeleri için bitirme kararı almaları çok isabetli olmuş. 

  • Beğeni 1
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben Akagi çoktaaaan tamamlandı sanıyordum. Fukumoto-sensei bir çok farklı mangaya sahip, bunların çoğu kumar temalı olsa da aralarında "ölüm kalımla sonuçlanan kumar oyunları" hiç beklenmedik şekilde işleyen serileri de var. Ama mahjong ile alakalı bir seriyi böylesine uzun bir zaman zarfına sığdırabilip bir de böylesine ilgi çekici kılabilmek de büyük bir başarı.

 

Kaiji ve Akagi animeleri haricindeki eserlerini de anime olarak görmeyi çok isterim, çünkü insanların içindeki şerefsizlikleri zawazawa üstadı Fukumoto-sensei kadar iyi betimleyen mangaka sayısı çok az. Favorim de Saikyou Densetsu Kurosawa'dır bu arada.

  • Beğeni 1
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Kusotaku

Animesi güzeldi. Her şeyin bir sonu vardır, hayırlısı olsun. :( 

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?