Jump to content
  • Kayıt Ol

Harcanmış Karakterler?


Fingolfin

Önerilen İletiler

(düzenlendi)

Başlık açık. Harcandığını, düzgün kullanılamadığını, bir noktadan sonra bozarak mahvedildiğini vb. düşündüğünüz karakterler? (Düzgün plan yapan mangakaların haklı, kendi tercihi diyebiliriz ama bize gördüklerimiz aksini düşündürebiliyor.)

____________________________________________________________________________________

 

Söyleyeceğim karakter ben de dahil %99'un nefret ve daha nice benzeri kötü duygular beslediğimiz birisi olduğundan, onu örnek vereceğim. Bahsettiğim karakterin olduğu anime(vb. animelerde) genelde harcanan çok karakter olur zaten. Ama ben onu söyleyeceğim. Sözünü ettiğim karakter Naruto serisininden Sasuke. Evet yanlış duymadınız o. Böyle düşünmemin nedeni kabiliyet olarak, ana karakter potansiyeli olarak, güç olarak, zeka ve çeşitli iyi meziyetler olarak çok yetkin bir karakter kendisi. Ama animenin belli noktasından sonra saçma ve anlamsız bir yönelime gitti. Sonrasını biliyorsunuz. İntikam peşinde koşması daha düzgün bir halde yapılabilirdi. Bence mangaka aslında Itachi'yle savaşından sonra düzgün bir hale döndürmeyi planlamıştı ama sonradan iyice cozurtturmayı tercih etti.

 

Düzenleme: Itachi favori karakterlerimdendir narutoda. O zaten harcanmışların başında canım ama onu herkes sever genelde. Harcandığının farkında herkes. :D

Düzenlendi: (Kudo Shin'ichi)
  • Beğeni 3
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Uchiha Itachi'dir. Kishimoto'nun Sasuke'yi overpower yapma sevgisinin kurbanı olmuştur. Zaten vicdan azabı mı çekti nedir, sonraları sürekli her köşe başından itachi çıkarmasıyla gönlümüzü almaya çalıştı ama nafile. En başta harcamayacaktın itachi reyizi Kishimoto.

  • Beğeni 1
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Güzel bir başlık olmuş Çok anime ve manga izledim ama aklıma gelen ilk iki isimi belirteyim.

Tengen Toppa Gurren-Lagann, serisinden hatırlayacağınız 

Kamina

Gizli İçerik

Seriyi sürükleyen ana karakterken beklenmedik bir ihanetle ölmesi seyirci için çok acı oldu.İkinci ana karakterimiz ön plana çıktı lakin sonda oda darbeyi yedi sevdiği kız açısından.

Death Note

Gizli İçerik

Tam bir zeka savaşına sahne olan bir hikayede her şeyi çözmek üzereyken bir anda öldü. Sonrasında M ve N aldı lakin ikiside beş para etmez karakterlerdi.

Not: İlk bölümlerde Yagami nin ilk masum kurbanı kadın polis de kısa olsa da L kadar potansiyele sahipti. Yazar karakteri tanıtmadan öldürdü malesef.

 

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bakayalo

CHOBiTS başkanın avatarındaki Haçiman'ın üstüne tanımam. Harcanmayı biraz farklı ele alıyorum, ayrı. Manga/anime/roman her neyse, bir kurgu eserde temel olarak arkaplan, karakterler ve hikâye olur; arkaplanı ve karakterleri ne kadar iyi kurgularsan hikâyede sana o kadar imkân sunarlar. Bu Oregairu yazarı (herhalde yazardan kaynaklanıyordur, animede o kadar bozmuş olacaklarını sanmam, ama sadece animesini izledim, o kadar bozdularsa yazardan özür dilerim), animelerde son derece nadir görülen gerçekçi bir karakter kurgulamış, bunu bir de ana karakter yapmış. Elini sallasan manyağa sümsüğe şımarığa değen lise animesi ortamına bu aklı başında oğlan güneş gibi doğdu âdeta.

Gizli İçerik

Sonra bunu aldılar utanmadan tedavi ettiler. Normalleştirdiler. O elini sallasan ellisine değeceğin, düşünmeyen, kurcalamayan, sorgulamayan, gerçeklerden kaçan düz liseli anime karakterlerine dönüştürdüler. Tam dönüştürmediler tabii, ama hasta muamelesi yaptılar, hasta olduğuna inandırdılar ve tedavi etmeye başladılar. Güneş balçıkla sıvanmaz ama sıvadılar işte >_> İnsan böyle bir karakteri kurguya yansıtacak kadar tanır da sonra nasıl hasta muamelesi yapar ona, hakikaten anlamıyorum.

Çok sinir oldum çok, anlatılır gibi değil :panda-emoticon-23:

  • Beğeni 3
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

(düzenlendi)

Benimde direk aklıma...

Gizli İçerik

...Jiraiya geldi. İzleyen ve okuyanlar bilir, saygı duruşu niyetine böyle olduğunu düşünüyorumda, 怒りsanninlerin diğerlerine bakınca olmadı be hocam :( 

Naruto'dan...

 

...Neji'de var.

Birde hxh'de...

Gizli İçerik

...başkan Netero ve Meruem  bir vs uğruna veya kurgu demek daha doğru olur, harcandı.

 

Sasuke olayına katılamicim ben :P L ve Haçiman'a katılıyorum.

 

Aklıma geldikçe eklerim.

Düzenlendi: (baryshx)
  • Beğeni 1
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

(düzenlendi)

Ölümlerden Naruto'dan 

Gizli İçerik

neji

dışında hiçbirine katılmıyorum, bence senaryo gereğiydi. Hele ki Hxh'dekiler bence tam yerindeydi. Tengen Toppa'daki her şeyin kırılma noktasıydı, ben onu da çok beğenmiştim. Örneğin Fate/Zero'daki

Gizli İçerik

lancer

 bir çırpıda ölmüş olsa da babalar gibi ölmüştür. Naruto'daki bildiğin savaş bitiyor, eh hadi bizimkilerden biri ölsün bari dedi, adamı taşın önüne attı :D Tepik atsa kurtulacak. Bence yine Naruto'dan 

Gizli İçerik

yeniden dirilen Akatsuki üyeleri, Hokageler dışındaki Kageler.

Adamlar onca metal müzikle ortalığın anasını ağlatıyordu, yeniden dirilip gelince yalnızca doldurma bölüm gibi geçiştirildiler.

 

Bir de arkadaşlar karakterleri de gizli içerik kutucuğu içine alın, izlemeyenlerin keyfi kaçabilir.

Düzenlendi: (aysöken)
  • Beğeni 2
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@Bakayalo OregaIru'nun romanı daha iyiymiş eray.gns okuduğunda öyle demişti hem de sağlam geçirmişti animeye.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Mesaja, "ölenlerden"" şeklinde girilecekse karakterler spoiler içine alınabilir. O konuda katılıyorum. Ama daha genel bahsedilecekse isimler açık yazılabilir bence. Olaylar spoiler içine alınabilir. :)

 

Bu arada birden fazla kişinin Neji'yi söylemesine sevindim. Gerçekten öyle çünkü. Çok yetkin bir karakterdi. Benim de bunlar aklıma ultimate ninja oynarken gelmişti. Hatırlamıştım karakterleri tekrar.

 

Bazı karakterlerin senaryo gereği kullanılma şekli de zaten harcanma olayına neden olan şey bu arada. Sasuke'yi hiç sevmem dediğim gibi ama özellik olarak neji, itachi vb hep aynı yetenekte(zeka, jutsu yapabilme yeteneği vs.) tipler. Bunları aynı kefeye koymuyorum yanlış anlaşılmasın. Aslında daha ayrıntılı konuşabilsek daha güzel anlatabilir herkes, mesela narutonun kendi başlığında, burada ise konu tek tarafa kaymasın diye tutuyorum kendimi. :D Naruto'da konuşacak çok şey var aslında. :D

 

TTGL'deki Kamina karakteriyle ilgili ben katılamayacağım.

Gizli İçerik

Anime benim için o ölünce güzelleşmişti. Ondan önce zorla izlemiştim animeyi. İkinci kırılma dediğiniz kızın kötü çıkmasından(hiç mutlu değildim ondan) sonra ise bırakmıştım animeyi. Bitirmedim. 

 

Bu arada bleach, op, hxh11 üçlüsünden harcanmış diyebileceğim bir karakter aklıma gelmiyor. Ama biri çıkarda bir tane söyler ve ben de ha böyleydi gerçekten diyebilirim belki. Şimdilik gelmiyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

(düzenlendi)
6 hours ago, Kudo Shin'ichi said:

TTGL'deki Kamina karakteriyle ilgili ben katılamayacağım.

  Reveal hidden contents

Anime benim için o ölünce güzelleşmişti. Ondan önce zorla izlemiştim animeyi. İkinci kırılma dediğiniz kızın kötü çıkmasından(hiç mutlu değildim ondan) sonra ise bırakmıştım animeyi. Bitirmedim. 

 

 

Bir zombi kıyameti olursa kime yardıma gideceğiz, kime gitmeyeceğiz böyle böyle belli oluyor işte. :D 

 

Aklıma harcanmış karakter denince Bleach kadrosunun tamamına yakını geliyor, Üçügo başgan hariç tabi. Zaten problemi yaratan da kendisi, tonla karakter var, çoğu da enteresan tasarımlı, çoğuna da güzel arkaplan hikayeleri yedirilebilir, ama iş düşmanlarla savaşmaya gelince bu kadar rezil rüsva bir kadro yok. Gelsin Üçügo bizi kurtarsın falan filan, adam en fazla power-up şeysi yedirilen karakter. Dragon Ball'dan Goku'nun SSGSS dönüşümü bile normal kalıyor onunkilerin yanında.

 

Başka da şu an aklıma pek bir karakter gelmiyor ama Dragon Ball'dan Kulilin'i defalarca kez harcadıklarını söyleyebilirim. Baş karakterin kankası ol ama komedi öğesi olmaktan öteye gideme. Yamcha da öyle harcandı şimdi düşününce. Sen git serideki en kaliteli seiyuuya sahip ol, ama sevdiğin kız sana değil uzaylının birine varsın. 

 

Gundam serilerinden de harcanan baya karakter var aslında. Da şimdi o konuya girersek çıkamayız, geç oldu saat. :P 

Düzenlendi: (suke)
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

1 saat önce, suke dedi ki:

 

Bir zombi kıyameti olursa kime yardıma gideceğiz, kime gitmeyeceğiz böyle böyle belli oluyor işte. :D 

Burada ne demek istedin anlamadım? :D Ttgl sevdiğini biliyorum gerçi. :P

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

1 hour ago, Kudo Shin'ichi said:

Burada ne demek istedin anlamadım? :D Ttgl sevdiğini biliyorum gerçi. :P

 

Animeyi bitir diye şeyettiydim. En durgun kafa karıştırıcı bölümlerde bırakmışsın. Oradan sonraki her bölüm bir öncekinin üstüne koyuyor, hayretle izliyorsun. 

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

(düzenlendi)

One Piece'den bombayı bırakırım bak buraya :D Sonra sonu gelmez tartışmanın :P Bir isim geldi mi aklınıza :D

 

Evet nam-ı diğer Esu, Sen kalk KK'nin oğlu ol, WB'nin en iyi 3-5 komutanından biri ol ve küt, saçma bir şekilde kendini Akainu'nun önüne at. Onca Tecrübe ve Güç yumruğun yönünü değiştirmeye yetmeyecekse orada işin ne. Luffy'nin önünü açmak için Ace'in ölmesç gerekti diyenlerde çokta, düzgün bir aradan çıkartma olmalıydı. Yoldan geçerken gitmemeliydi, ajitasyona gerek yoktu

:P

 

Tabii mangaka işi toparlamak adına, Akainu'yu önüne geleni ezen biri gibi gösterdi. Aynı Akainu, Jozu'nun yumruk ile yamulttuğu Aokiji ile günlerce vs attı, halbuki o Jozu Akainu'ya çizik atamadı Marineford'da vesaire vesaire...

Düzenlendi: (baryshx)
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Nami. Daha doğrusu Nami'nin göğüsleri. Hava basılmış göğüslü kadın karakterleri de sayıyor muyuz?

kbgz6D.jpg

Ahahaha, yav tamam, sansür falan olmasın da, 7 yaşındaki çocukların okuduğu bir çizgi roman dergisinde şu göğüsler bir marifetmiş gibi çizilmemesi daha doğru olmaz mı? O göğüsler ilk günkü gibi körpecik kalsa One Piece bir şey mi kaybederdi? Robin zaten ortalıkta hoplamaktan olgun kadın kategorisine giriyor artık. Hentai karakter çizimlerinden farksızlar bence.

  • Beğeni 2
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@aysöken One Piece'de göğüsleri küçük olan karakter mi var da Nami'ye takıldın :D 

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@aysöken Bu orantısız göğüs büyümeleri zaman atlamasından sonra oldu özellikle. Artık o 2 yıllık zaman atlamasında Nami ergenliğe tamamlayıp büyümeyi mi bitirdi, yediklerinde içtiklerinde ki hormonlar mı onu bu hale getirdi yoksa artık Oda-sensei bastırılmış duygularının zincirlerini mi kırdı bilemiyorum ama burada burada konuya hitaben harcanan kişi Nami'nin göğüsleri değil Nami'nin kendisidir :P Bir takım gruplar Nami'nin göğüslerini Nami'nin kendisinden daha popüler hale getirmek için böyle oyunlar oynayıp One Piece gibi güzide bir yapımın ayağını kaydırmaya, itibarsızlaştırmaya çalışmaktadırlar. Tabi biz bunları yemeyiz. Yoksa yer miyiz? :012:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

(düzenlendi)
8 saat önce, suke dedi ki:

 

Animeyi bitir diye şeyettiydim. En durgun kafa karıştırıcı bölümlerde bırakmışsın. Oradan sonraki her bölüm bir öncekinin üstüne koyuyor, hayretle izliyorsun. 

Anladım. İzleyeceğim zaten. İlk izleme denemem çok eskidendi. :)

 

Bleach ve op den hâlâ harcanmış gibi hisettiren birini göremedim bu arada yazdıklarınızdan. :D

Düzenlendi: (Kudo Shin'ichi)
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Harcanmış karakterlerden bahsedeceksek eğer Gin Ichimaru karakterini boş geçemeyeceğim. Hayatım da en büyük ters köşe olduğum karakterlerden biridir. Sevdiği kadın uğruna yıllardır bir plan yürüten, onun için herkesin nefretini kazanmış, Aizen gibi deha bir karakterin ise güvenini kazanabilmiş ve de açığını yakalayıp ölümün eşiğine getirebilmiş bir karakter olarak Gin Ichimaru benim için saygı duyulası bir karakterdir. Onca yıl yürüttüğü ve bizim de onca bölüm izlediğim (tabi daha sonra anlayabildiğimiz) karakterin 1-2 bölümde harcanması bana gerçekten dokunan ve de etkileyen olaylardan olmuştur. Gin Ichimaru benim için en adam karakterlerden biridir. Saygılar kendisi için.

 

Gizli İçerik

 

 

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Güzel bir başlık olmuş, her zamanki gibi güzel fikirlerle gelmişsin Kudo. :) Nihayet, ben de uğrayabildim. :D Eteğimdeki taşları dökeyim hemen. Hatırladıklarımı ekleyeyim, sonrasında hatırladıkça uğrarım artık.

 

Direk ölüm olarak harcanan karakter bolluğu vardır hep ama ben listeme illa ki ölüm olayıyla harcananları eklemeyeceğim çünkü genelde spor serileri veya shoujolarda göz önüne alınması gereken karakterler, yani harcanmış  olan karakterler de olduğunu düşünmüşümdür hep. Hatta ana karakter yerine onları daha fazla izlemeyi tercih ederdim. Bu nedenle, ölüm konusunda yazacaklarımı spoiler içersinde vereceğim, gerisini normal şekilde yazıp geçiyorum arkadaşlar. Gelelim benim listemdekilere;

 

Prince of Tennis

Atobe, Eiji, Kaidoh ve Fuji'nin harcandığını düşünmüşümdür hep. O uyuz Ecchizen yerine keşke bunlardan birine ana karakter rolü verilmiş olsaydı. Eminim bu karakterlerden birisi biz izlerlerine serinin o Naruto modundaki saçma maçlarını bile unutturabilirdi.

 


Ashita no Joe

Aslında animesini izlemedim ama bu olayın değişmeyeceğini bildiğim için mangadan yola çıkarak en büyük harcama yapılmış isimlerden biri olduğunu düşündüğüm karakterimi de böylesi bir başlık altında dile getiresim var.

Gizli İçerik

Rikiishi gibi bir rakibi nasıl hemen harcarsın sen mangaka?

 


Bakuman

 

Fukuda karakteri ile Eiji varken o ana karakteri gözümüze gözümüze sokmaları tam bir hayal kırıklığıydı.

 

Sailor Moon

Tasarımı ve duruşuyla tam bir Pluto aşığıyım ben. Pluto'nun hep arkalara itilmesi bu serinin en uyuz olduğum noktasıydı. Halbuki özelliği ile serinin kilit noktası olan Pluto'nun çok göz önlere getirilmeyişi bize yapılan büyük bir haksızlıktı.

 

 

 

Slam Dunk

Sakaguchi yerine daha fazla Sendoh vermelilerdi bize.

 

Gundam Seed Destiny

 

Ölüm olayı değil ama Dearka gibi sevilme potansiyeli yüksek bir karakteri ne diye bu sezonda öyle boşlamışlar anlam veremedim hiç. Zaten bu sezonuna o emo karakteri yüzünden çok uyuz olmuştum, CG'tan Suzaku kılıklı uyuz. :D

 

 

Bir diğeri de;

Gizli İçerik

Pat diye öldürülen Heine. Bence çok sağlam bir karakterdi, onu 2-3 bölüm için seriye dahil ediğ sonra da direk harcamaları yazık olmuş.

 

 

Death Note için

 

Gizli İçerik


L konusuna katılıyorum ama ben daha çok şu detektif bir hatun ve nişanlısı vardı ya, asıl onların çok çabuk harcandığını düşünmüşümdür hep.  Aslında seri onlarla daha renkli ve heyecanlı olabilirdi. Misa salağını izleyip durmaktansa böyle bir hatun serinin daha can alıcı kısmı olurdu. :D

 

Hikaru no Go

 

Gizli İçerik

Sai sonuna kadar kalmalıydı. :'(

 

 

 

 

 

  • Beğeni 1
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?