Jump to content
  • Kayıt Ol

jailbird707

Önerilen İletiler

Sakurada Reset

TANITIM

Pasifik Okyanusu'na kıyısı olan Sakurada kasabası sakinlerinin neredeyse yarısı çeşitli özel güçlere sahiptir. "Kanrikyoku" adındaki örgütse bu güçlerin nasıl ve ne şekillerde kullanıldığını denetlemektedir. Asai Kei ve Haruki Misora okul kulüpleri olan "Houshi"de, Kanrikyoku'dan gelen emirleri uygulamakta ve çeşitli olayları çözmektedirler. Bu örgüt Kei ve Misora'yı sahip olduğu yeteneklerden dolayı seçmiştir. Misora, zamanı üç gün geriye alabilmekte, Kei ise geçmişi hatırlayarak Misora'nın zamanı 3 gün geriye almasıyla oluşan durumdan etkilenmemektedir.

 

SESLENDİRME

Kei Asai - Ana Karakter

Kaito Ishikawa (Japonca)

Misora Haruki - Ana Karakter

Kana Hanazawa (Japonca)

Sumire Souma - Ana Karakter

Aoi Yuuki (Japonca)

Youka Murase - Yan Karakter

Yui Makino (Japonca)

 

YAPIM

Shinya Kawatsura

Yönetmen

Toshiki Kameyama

Ses Yönetmeni

Yui Makino

Jenerik Şarkı İcrası

THE ORAL CIGARETTES

Jenerik Şarkı İcrası

84470.jpg

DİĞER İSİMLERİ

İngilizce: Sagrada Reset

Orijinal: サクラダリセット

 

BİLGİ

Bölüm sayısı: Bilinmiyor

Gösterim: 5 Nis 2017 - ?

Stüdyo: David Production

Kaynak: Hafif Roman

Türler: Gizem, Süper Güç, Doğaüstü, Okul

Süre: Bilinmiyor

 

İSTATİSTİKLER

Sıra: Belirtilmemiş

Veriler 18 Mart 2017 Cumartesi günü 17:20 saatinde MyAnimeList sitesinin şu sayfasından çekilmiştir: anime / 34102

 

 

 

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...

Kurgu güzel, animasyon fena değil, karakterler "eh işte"... İlk bölümden net bir şey söylemek için erken ama eğer hikâyeyi açmazlarsa sıkıntıya girebilir. Bakalım...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Beklentim yoktu başlarken ama arka plandaki gizem ilgimi çekti diye devam edeceğim bakalım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İlginç bir şeymiş bu seri. Romantizm de olsaydı keşke içinde :) Bakalım neler olacak.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

2. Bölüm

Oha!

Gizli İçerik

Kızı kavuşturdukları yerde drama bağladı :( O kızın başına bir şey geleceğini verdiği cevaptan anlamıştım şaka maka öldü kız. Umarım geri getirirler. Gerçi getireceklerdir çünkü ana karakter o. Saç kesme klişesi gördük. Bir de oğlanın sakin sakin konuşması ne güzel ya :D Hep aynı ses tonunda konuşuyor sanki. 2 sene geri gidebilecekler mi acaba?

 

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Bölüm 02


Bu bölümü izlerken birkaç devremi yaktım sanırım. 

Gizli İçerik

 

İlk bölümde şok olduk nereye bağlanacak derken böyle olmamalıydı ya :/Öpücük işine niye girdiniz ki zaten? Boş yere harcanan yetenek ve güzelim Souma gitti :(

Souma'nın yeteneği neydi hatırlamıyorum belki kendi yeteneği ile ilişkili bir geri dönüş olabilir ya da Haruki'nin yeteneği gelişir de 3 gün öncesine reset atar. 2 yıl içerisinde başka yetenek de bulamadıklarına göre kendilerine kaldı bu iş.

Mari'nin durumunu çözüşleri de çok akıllıcaydı. Kei çok sakin ve etraflıca düşünebilen bir karakter. Fakat onun bu yanını ortaya çıkaran Souma'ydı. Bunu yapmasında ve ölümünün ardında kesin bir neden olmalı.

 

 

İlk bölümüyle hemen yorum yapmak istememiştim çünkü biraz durağan gelmişti ama ikinci bölümle üstümden tren geçmişe döndüm :beaten-onion-head-emoticon:

  • Beğeni 1
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

2. bölüm

Gizli İçerik

Güzel bir bölümdü ve akıllıca ilerledi son ana kadar. Marinin hikayesi tebessüme değer bir yapıdaydı. Lakin olayları yönlendiren kızımızın ikinci gün aynı rutini tekrarlamayıp kaybolması bana baş rollerimizin gücünün arasına girebilen 3. bir kişi olasılığını çağrıştırdı. Çünkü geleceği başka biri değiştirdi ve bu kişide katil olsa gerek. 

Diğer bir teorimde Souma olaylara tanrıvari bir şekilde yaklaşıyordu. Haruki'nin sahneyi devralması için  kendini çekti yada Bureua diye çağrılan adanın yönetici güçü tarafından harcanması da muhtemel.

 

 

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bölüm 1-2

 

Gizli İçerik

İlk bölümü izledikten sonra diyalogların drama misali gündelik kullanımdan oldukça uzak olduğunu, Özel güçleri de olsa liseli birisi için fazla felsefe yaptıklarını düşündüm. Yaşlarının genç olması da bir tür engel gibi geliyordu. Neden diyecek olursanız öyle çok aşırı esrarengiz olayların yaşandığı bir dönem olmadığı aşikar, hele ki evinde oturup ders çalışan öğrenciler için. Mari olayını çözmeleri sırasında Mari'nin annesi üzerinde kullandıkları akıl manipülasyonu tekniği gayet güzel planlanmıştı. Serideki dramı da sevdiğimi söyleyebilirim. Yalnız bu zamana kadar olaylar hakkında sürekli yorum yapan kızımız Souma bir anda Misora ile Kei arasında romantizm yaşanmasını tetikleyecek şeyler yapmaya başladı. Ardından gelen öpüşme sahnesi ve duygularını doğrulama kısmı, zamanı geriye sarmaları. Souma'nın normalde Kei'nin evine gelmesi gerekirken reset yemesine rağmen geçmiş değişti. Hatırlayan tek kişinin Kei olması gerek, o zaman nasıl müdahale ettiler? Hadi bir şeyler oldu diyelim, kızın ölümünü bir anda kabullenip neden 2 yıl sonraya atıyoruz? Kei haberlerde görüyor, biraz şaşırma, okul çatısındaki ağlaşma, hoppa atladık. Hiçbir gizem yokmuş gibi davranmaları saçma olacaktır, muhtemelen o olaya bir el atacaklar. Bu kadar kısa sürede atlamalarını nedeni de olayı unutturup ileride gizemini açıkladıklarında daha güçlü bir etki yaratmak olabilir bence. Daha önce benzer tarzda yapım okuyup izlemediğim için ne tür bir yol seçecekler bilmiyorum ama takip edeceğim.

 

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@WoLcRoW
 

Gizli İçerik

Sanırsam ikinci bölümün bir yerinde köprü sekansı vardı. Beni şüpheye düşüren bu sahne aslında. Yani konumuz Mari iken hiç ortada fol yok yumurta yok iken neden bu sahne gösterildi ki?
Souma'nın sürekli "android kim" diye sorması da ilginçti bana göre. Ama nedense Kei bu soruya kesin bir cevap vermek yerine sürekli geçiştirdi.Bunun etkisi olabilir. Ayrı bir gizemi var

 

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Seri 24 bölüm olacakmış.

3. Bölüm

Gizli İçerik

Sondaki kız kimdi n'oluyor abi? :D Ölen kızı niye kimse düşünmüyor, düşünüyorlar da dışa mı vurmuyorlar?

 

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...

Bölüm 8

Beklediğimden erken bir şekilde ilk 2 bölümdeki olaylara atıfta bulunuldu. Yaşadıkları her şeyin mantıklı bir şekilde birbiriyle birleştiğini görürsek ne güzel olur.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

Bölüm 10

Gizli İçerik

Bence gayet güzel bir bölümdü. Bir şekilde parçaları birleştirdiler. Gelecekte kendine ses göndermesi olsun, Mcguffin üzerinden kurulu plan olsun. Kei'nin plana göre hareket etmesi olsun... Birisi oturmuş senaryo için kafa yormuş, belli oluyor yani. :D

 

  • Beğeni 1
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bölüm 11

Gizli İçerik

Böylesine düşük tempolu bir bölüm görmek genelde hoş karşılanmasa dahi bence oldukça iç ısıtan ve kendini izlettiren bir bölümdü, tabii ki öncesinde aksiyonun dibine vurmadıysanız. Normalde duygusuz olarak tanıdığımız Misora'nın belki de içindeki ilk net duygu kıpırtılarını gördük. Bir sonraki bölümde yeni olay başlayacak. Animeye karşı nötr düşüncelere sahip olsam da bir şekilde merak ediyorum...

 

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Gizli İçerik

Robot kızın uyanışı! Diğer bölümlere göre durağan olsa da bence hoş bir bölümdü. Özellikle kedi kızla arkadaş olmaya çalışma sahnesi güzeldi.

 

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

11

Kediler üzerine sohbete başlayıp, insanlar ve arkadaşlık(!) adına güzel felsefe yaptılar. Bu kısmı çok beğensem de bölümün ikinci kısmı çok hoşuma gitmedi. Misora'nın uyanışı diyebiliriz bu bölüm için.

  • Beğeni 1
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?