Jump to content
  • Kayıt Ol

Kaguya-hime no Monogatari / Prenses Kaguya Masalı


bedifeci

Önerilen İletiler

Kaguya-hime no Monogatari

2013
8.3
26K
Kaguya-hime no Monogatari Afişi
İNGİLİZCEThe Tale of the Princess Kaguya
ORİJİNALかぐや姫の物語
DİĞERKaguyahime no Monogatari, Princess Kaguya Story
KATEGORİFilm
KAYNAKDiğer
BÖLÜM SAYISI1
SÜRE2 saat 17 dakika
GÖSTERİM23 Kas 2013
STÜDYOStudio Ghibli
TÜRTarih, Fantastik
TANITIM

Kaguya-hime no Monogatari / Prenses Kaguya Masalı/Parlayan ışık

 

Ormanda bambu ağaçları keserek geçinen yaşlı adam, eve giderken ,bir ışık süzmesi görür ,o bölgeye yönelir yaklaştığında topraktan hızlı ve aniden çıkan bambu filizinin içinde küçük bir prenses bulur; tatlı mı tatlı olan parmak kızımızı alan ihtiyar adam ,evine doğru ilerler, eve geldiğinde yaşlı adamı karısı karşılar ve kızı görünce şaşkınlığını saklayamaz kıza kim bakacak tartışması arasında küçük bir prens ,bir bebeğe dönüşür. Yaşlı bayanın dediği gibi Tanrı bize büyüyünce nasıl bir bebek olacağını göstermiş olabilir. Bebeği çok severler ,düzgün bir şekilde yetiştirme kararı alırlar. Mucizeler ardı ardına gelir, yaşlı kadında süt oluşmaya başlar ,küçük bebek yaşıtlarına göre daha hızlı gelişmeye büyümeye başlar bu durum çevrelerindeki çocuklarında dikkatinin çeker. Yaşlı adam bambu ormanına gittiğinde yine mucize gerçekleşip ,bambudan altın ,daha sonrada ipekten rengarenk kumaşlar çıkar,bu duruma şaşıran yaşlı adam kızının daha iyi yetişmesi için başkente gider burada konak yaptırarak   kızını  götüreceği zamanı bekler. Bu ara küçük kızımız hızla büyürken çevredeki çocuklarla arkadaşlık kuruyor. Bunlardan diğerlerine göre büyük olan sutemaroyla arkadaşlığı animede ilerleyen zamanda daha  samimi ilişkilerin temelini oluşturacaktır. Küçük bambunun ailesi ani kararla başkente gitme kararı alıyorlar tabi ki küçük bambuda istemeden olsa da  gitmek zorunda kalıyor. Şehre vardığında ve uyandığında dört tane bakıcıyla karşılaşıyor. Ailesini konaktaki yaşama ayak uydurmuş gören küçük prenses  yine aynı prenses olmasına rağmen zamanla ailesinin isteğiyle, saraydan gelmiş bayan eğitmen gözetiminde gerçek bir prenses olması için çalıştırılıyor. Afacan söz dinlemeyen birisi olarak bilinen Kaguya , hızlı öğrenmeye devam ediyor Daha sonra genç kızlık dönemiyle partiler yapılıyor ,evlilik teklifleri artıyor ,bakanlar ve prensler istemeye geliyor; kabul etmiyor,prensler,bakanlar  Kaguyayı etkilemek için güzel kelimelerle çeşitli idealarda bulunuyor; kaguyada bunların  kanıtlamasını istiyor. Burayı izleyiciye bırakayım ama eğlenceli ve düşündürücü sonlar yaşanıyor

Son olarak İmparator Mikadonun ilgisini çeker ,Mikado saraya davet eder  ama bunun Kaguya kabul etmez.Bu Mikadonun ilgisini daha da arttırır; gizli bir şekilde konağa gelir Kaguyaya sahip olup, onun saraya götürmek ister;.Ama mucizevi şekilde kurtulur. Mikadoda geri çekileceğini saraya döneceğinin mutluluğunun kendisinde olduğunu belirtir.Kaguyayı dünyaya gönderen varlıklar Kaguyayı almak için 15 agustos gününün verir .Kaguya dünyadan ayrılmak istemez.

O gün gelir çatar artık bu kadar spoiden sonra durayım çizimi önce garip gelse de sonra çok hoşuma gitmiştir pastelimsi çizimler, renk kombinlerinin hoşluğu animeye deger katmış animenin süresi çok uzun geldi , sabırlı değilseniz yaklaşmayınız, aksiyon pek var diyemeyeceğim, Duygu yoğunlukları çok fazla, bir küçük kızın değişime karşı direnci, anne ve babanın beklentilerinin kızın iç ve dış dünyasıyla uyuşmaması ,herşeye ragmen Kaguyada’ki  anne ve babaya bağlılık, onlarında kızları için herşeyi göze almaları hatalarının farkına varmaları ,ana konun paydaları oluyor. Seyretmeye değer, ailecek oturulup seyredilebilecek, güzel bir filim olmuş 10 üzerinde 7 alır. İyi seyirler dilerim

SESLENDİRME KADROSU
Kaguya-hime Aki AsakuraJaponca
Me no Warawa Tomoko TabataJaponca
Ouna Nobuko MiyamotoJaponca
Okina Takeo ChiiJaponca
Sutemaru Kengo KouraJaponca
Mikado
Kitanokata Yukiji AsaokaJaponca
Isonokami no Chuunagon Tamaki KojouJaponca
Sumiyaki no Roujin Tatsuya NakadaiJaponca
Ayabe no Uchimaro
YAPIM EKİBİ
Yoshiaki Nishimura Yapımcı
Isao Takahata Yönetmen, Senaryo, Creator
Naoko Asari Ses Yönetmeni
Shinji Hashimoto Resimli Senaryo Taslağı, Uç Kare Çizimleri

mp9Jjg.jpg

 

  • Beğeni 4
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 2
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • bedifeci

    1

  • baryshx

    1

  • CasvalDeikun

    1

Ben baya beğenmiştim filmi, gerçi herkes beğenmiyor. 10 puan vermiştim ;)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 yıl sonra...

Yakın zamanda aramızdan ayrılan Takahata'nın son şaheseri. Görsel şölen. 78 yaşında böyle bir iş ortaya koyması ise takdire şayan.

 

İçimin burukluğunun hâlâ geçmemesi nedeni ile dün tekrar izledim ve her ne kadar, benim için bir Conan ve Akage no Anne seviyesinde olmasa da, en iyi işlerinden biri olduğunu düşünüyorum. Sanat yönetmeni Kazuo Oga için ise, ayrı bir saygı duruşu talep ediyorum. Kendisi beni Ie Naki Ko ile büyülemişti. O günden beri takip ettiğim işlerindeki tutarlılığı ve düzenliliği ile beni benden alıyor. 

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?