Fansub Kalite Topluluğu sezon değerlendirmeleri
Bu forumda 9 konu oluşturuldu
-
- 2 followers
- 0 yanıt
- 1,1k okunma
İlk toplu değerlendirmemin açıklaması içerisinde şunu söylemiştim: Bu değerlendirmeleri çevirmenler için değil, seçici izleyiciler için yapıyorum. Daha ayrıntılı ifadeyle çevirmenler ne not aldıklarına bakıp kendilerini geliştirsinler diye yapmıyorum bu değerlendirmeyi, izleyiciler hangi çeviriden izlerlerse hikayeyi iyi anlayacaklarını kolayca görsünler diye yapıyorum. Hedef kitlem izleyiciler olduğundan, "Şöyle söylersem çevirmenler rencide olur" diye bir kaygım yok. İlk paylaşımda hiç çevirmen adı vermememin de bir sebebi bu. Sonradan gerçi talep üzerine bu bilgiyi de vermeye niyetlendim, ama ilk amacıma aykırı düşmemek adına nihayetinde bu bilgiyi "izlenebilir" olduğu…
-
Dizgi Kriterleri ve Genel Dizgi Kuralları
by Magnum357- 1 follower
- 2 yanıt
- 1,3k okunma
HAZIR SCRIPT KULLANANLARA TAVSİYELER Son Kontrol Dizgiyi çevirdikten sonra mutlaka ama mutlaka programda kontrol edin. Varsa okunmama veya taşma gibi sıkıntıları giderin. Yazı Tipi Dizgiyi tekrar yerleştirmekle uğraşmayacaksanız stilde veya satır içinde tanımlı yazı tipini yükleyin. Her yazı tipinin ayarları farklıdır, farklı yazı tipi gitmek dizgiyi kaydırır. SIFIRDAN DİZGİ YAPMAK İSTEYENLERE TAVSİYELER Nelerin dizgisi yapılmalı? Ekranı kaplayan dizgiler Genelde solma efektiyle görünüp giden kanji yazıları Bölüm başlıkları (bölümün ve gelecek bölümün başlığı) Dizgisini yaptığı…
-
2021/3 (Yaz) Dönemi Dizgi Değerlendirmesi
by aybertocarlos- 1 yanıt
- 2,1k okunma
Selamlar. Yaz dönemi dizgi değerlendirme konumuza hoş geldiniz. Bu sezon asinohut ile beraber güzide animelerimizin bir o kadar değerli gruplar tarafından çevrilen, düzenlenen ve yayınlanan videolarını dizgi bakımından kontrol ettik. Bu konuyu açma tarihimize kadar çıkmış olan bütün bölümleri değerlendirdik, eğer gözden kaçmış ya da sonradan yayınlanmış bir bölümün listeye eklenmesini isterseniz, bize özel mesajla ulaşabilirsiniz. Bu arada, Discord sunucumuza da bekliyoruz, her türlü sorunuzu ve isteğinizi bize oradan iletebilirsiniz: Fansub Kalite Topluluğu NOTLANDIRMA S: Hiç hata yok. Karaoke muhteşem. Yazı tipleri süper. Diyalog ayarları iyi yapılmı…
-
- 1 follower
- 7 yanıt
- 1,9k okunma
Kendimizi çok özlettik, değil mi? Fansub Kalite Topluluğu olarak yine bir sezon değerlendirmesi ile karşınızdayız. Hayır yani "karşınızdayız" derken, anime çevirmenize karşıyız manasında değil, hobi olarak yine çevirin. Gerçi zaten hepimiz hobi olarak çeviriyoruz, değil mi?.. Aynen devam o zaman, oynat Uğur'cuğum! Yalnız, aynen devam eden şeyler sizi de sıkıyor, değil mi? Neyse ki biz aynen devam etmedik. 2021 yazının değerlendirmesini yapıp tabloyu yayımlamamıza rağmen üşengeçlikten forum yazısı yazmamıştım, belki kimilerinizin o değerlendirmeden de haberi yoktur. Şurada tabloyu görebilirsiniz. Müteakip sezonda benim aniden taşınmak zorunda …
-
- 1 follower
- 7 yanıt
- 3,2k okunma
Bahar sezonunun ilk ayı biterken, artık gelenekselleşme ümidi veren toplu çeviri değerlendirmelerimizle karşınızdayız. Dikkatleri en kıymetlilere çekmek için bu defa iftihar tablosu ile başlayalım. Mavi olanlar serbest çevirmenler; altyazılarını VPN kullanarak PlanetDP'den indirebilirsiniz. Tablodaki bütün çevirmenlere emekleri için teşekkür ediyor, gayretlerinin devamını diliyoruz. EKİP Sasaki Endo'nun yerini bu sezon @ilyasOwari aldı. Kendisini eskiler SoutenSubs'dan tanıyabilir, müziksever yeniler ise Çevirman's Box etiketiyle VK ve Youtube'da yayımladığı şarkı çevirilerinden bilebilirler. Owari'nin katılmasıyla şa…
-
2021/2 (Bahar) Dönemi Dizgi Değerlendirmesi
by asinohut- 2 yanıt
- 1,4k okunma
Merhaba, bahar dönemi dizgi değerlendirmemiz ile bu sefer Magnum357 ile ekip olarak karşınızdayız. Değerlendirmeleri yaparken sezondaki animeleri aramızda bölüştük. C ve üstü notlar verdiğimizde birlikte tekrardan inceleyip son notlara karar verdik. Benim yaptığım dizgiyi ve içinde bulunduğum fansub grubunun işlerini notlandıran Magnum357. Aynı şekilde o da bölüm verirse eğer onun dizgisine ben bakacağım. Animelere yeni gruplar girdikçe tablo güncellenecektir. Aldığı nottan memnun kalmayıp açıklama isteyenleri Fansub Kalite Topluluğu discorduna bekliyoruz. Bu discord sunucusunda değerlendirmelerin dışında dizgi için kaynaklar, rehberler, dilediğiniz şekilde soru sorabilec…
-
- 2 followers
- 72 yanıt
- 19,4k okunma
2020 güz sezonunda yayımlanan animeler arasından, İngilizce altyazılı halde kolaylıkla bulunabilen 49'unun ilk bölümlerini izleyip mevcut çevirilerin her birine başarı notu verdim. 29 Ekim'de bayram şekeri niyetine yayımlayacaktım, ama öncesindeki aşırı yoğunluğun yorgunluğu çöktü, bugüne kaldı. "SANA MI KALDI?" Evet Bu tarz bir değerlendirmeyi daha sağlıklı ve sistematik şekilde yapmak için bir küçük, iki büyük girişimim olmuştu. Birkaç iyi fansub grubunu ve bildiğim birkaç iyi çevirmeni davet ettiğim ilk girişimimde (2015 yılı) pek az kişi görüş belirttiğinden bir inisiyatif doğmadı. İkinci ve küçük girişimim AnimeMangaTR çatısı altında bir altyazı depo…
-
- 1 follower
- 11 yanıt
- 5,2k okunma
Türkçe fansub toplu çeviri değerlendirmelerinin ikinci sezonunda karşınızdayız EKİP Evet, "ekip" olarak karşınızdayız. "Genel notlar" yazımı yayımladım, aynı gün içinde Fratello Fansub kurucusu çevirmen @SasakiEndo'dan destek teklifi geldi. Süreci uzun uzun anlatmadan sonucu söyleyeyim: Sasaki Endo ve yine manga okurlarının yakından tanıyacağı çevirmen @whosgoodbadass (Çeviri Bükücüler ve eski Sad Scans) ile birlikte üç kişilik bir ekip olduk, bu sezonun çevirilerini birlikte değerlendirdik. İkisinin de çeviriye yaklaşımını dengeli buluyordum, fakat çeşitli çeviriler üzerinde tartışırken farklı taraflara ağırlık vermemize bakınca, ekibin kendi içinde de b…
-
- 4 yanıt
- 1,8k okunma
Çeviri değerlendirmesinin en az 1 haftası var. Benimki bitmişken vereyim dedim. Seviyeler ve açıklamalar için buraya bakabilirsiniz. SEZON ÖZETİ Çoğunluğun D ve E arasında gitmesinin nedeni; kimsenin çıktılara dikkat etmemesi, kalitesiz script'ler kullanılması, yazı tiplerinin yüklenmemesi ve inatla tırnak içinde dizgi verilmesi. Geçen sezon biraz daha katı gitmiştim. Bu sezon az daha gevşek davrandım. Yanlış anlaşılmasın, geçen sezon gevşek davransaydım bile C ve üstü çıkmazdı. C alacak iki grup vardı ama dizgilerin çoğunu gereksiz görüp sildiklerinden ne kadar zorlarsam zorlayayım C ve üstüne çıkaramazdım. Ortada dizgi yok. TABLO…
-
Görüntüleyenler 0 kullanıcı
- Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.